Stadion: Regenboogstadion

Herbeleef Zulte Waregem - Cercle Brugge (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Zulte Waregem en Cercle Brugge live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Van harte welkom in het Regenboogstadion voor het regionale treffen tussen Zulte Waregem en Cercle Brugge. Voor beide teams staat deze wedstrijd in het teken van de heropstanding. De thuisploeg is vier wedstrijden zonder zege en behaalde amper 2 op 12. De bezoekers doen zowaar nog slechter en wachten al negen matchen op een zege. Cercle prijkt met een 7 op 30 achter zijn naam.
Zulte Waregem: Bossut Sammy, Reina Loris, D'Haene Karel, Minne Stijn, Taravel Jérémy, Roelandts Kevin, Berrier Franck, Matton Thomas, Hyland Khaleem , Makiese Chris, Coppin Janis.
Cercle Brugge: Verbist Bram, Viane Denis, Portier Anthony, Sergeant Tony, Boi Frederik, Iachtchouk Oleg, Gombami Honour, Serebrennikov Sergiy, Kanu Rubenilson Dos Santos Da Rocha, Prince Nyoni Vusumuzi, De Smet Stijn.
1
Zulte Waregem heeft de wedstrijd op gang getrapt.
3

Goal
Doelpunt van Honour Gombami (Onbekend Onbekend)
Na een hoekschop kopt Kanu op doel. Bossut kan in eerste instantie redding brengen, maar Gombami is goed gevolgd en tikt binnen. Wat een droomstart voor Cercle.
4
Zulte Waregem reageert als door een wesp gestoken. Verbist houdt Makiese van de gelijkmaker.
7
En daar is Cercle weer. Kanu stuurt Iachtchouk het straatje in. De Oekraïner legt mooi af voor De Smet, maar die schiet de bal over het doel van Bossut.
9
Het is alsof Cercle bevrijd speelt nadat coach De Boeck bekendmaakte dat hij bij groen-zwart blijft. Nu geeft Gombami een bal in de rug van de thuisverdediging; Bossut is net iets eerder op de bal dan De Smet.
10
Cercle blijft maar komen. Het mag al zijn derde hoekschop trappen. De thuisploeg krijgt de bal niet meteen weg, maar het is uiteindelijk Bossut die het leer kan oprapen.
13
Eindelijk kan Zulte Waregem nog eens tegenprikken. Verbist haalt een harde knal van Makiese uit de hoek.
16
Het openingskwartier is achter de rug en het is Cercle dat de lakens uitdeelt. De bezoekers spelen bijzonder fris, bij de thuisploeg worden de spitsen niet bereikt.
18
De Smet met een knal van ver, Bossut klemt de bal. Dit Cercle lijkt in de verste verte niet op de ploeg die de laatste tijd zonder vertrouwen speelde.
22
Halfweg de eerste helft komt de thuisploeg nog eens de neus aan het venster steken. Verbist kan de plaatsbal van opnieuw Makiese rustig buiten laten hobbelen.
24
Zulte Waregem slaagt er uiteindelijk eens in om de bezoekers een tijdje op de eigen helft vast te zetten. Gevaar levert dit vooralsnog niet op.
25
Op een vrije trap voor de thuisploeg kopt Taravel in de handen van Verbist.
27
Na een fout op Kanu krijgt Cercle een vrijschop. De thuisploeg werkt hierbij de bal in hoekschop. Uiteindelijk belandt de bal bij Iachtchouk, maar die trapt vol risico in één tijd over.
30
Oh la la, dit was dé kans voor Zulte Waregem om de bordjes in evenwicht te brengen. Na een prachtige pas middendoor schiet Coppin de bal overhaast een huis over.
32
Het spel gaat nu goed op en af. Nu gaat Iachtchouk door op links, D'Haene werkt de voorzet van de Oekraïner net voor de neus van Kanu buiten.
38
Een hoekschop van groen-zwart levert geen gevaar op.
39
Daar was Cercle dicht bij de 0-2. Balverlies van Berrier leidt een messcherpe counter van de bezoekers in. De Smet bedient Sergeant die vrijstaand op doel mag besluiten. Bossut houdt zijn ploeg op 0-1.
40
 Gele kaart voor Stijn De Smet
Voor een overtreding op Hyland loopt De Smet tegen geel aan. Meteen zijn derde, waardoor de volgende match mist.
44
Berrier met een vrijschop, maar de Fransman trapt de bal huizen over.

Scheidsrechter
Rust
Cercle nam een verschroeiende start en klom meteen op voorsprong. De bezoekers hielden in het eerste deel van de eerste helft het tempo bijzonder hoog, wat resulteerde in een aantal kansen. Bossut toonde zich bij de thuisploeg een betrouwbaar sluitstuk. Naarmate de rust in zicht kwam, zakte het tempo en herstelde Zulte Waregem het evenwicht. De 0-1 bleef wel op het bord staan.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Cercle heeft de tweede helft afgetrapt. Coach Dury van Zulte Waregem was duidelijk niet opgezet met het spel van zijn team in de eerste helft, want hij voerde drie wissels door.

47
Na een duel met D'Haene geraakt Kanu geblesseerd aan de knie. Na enige verzorging kan de Braziliaan toch voort.
49
Cercle lijkt op zijn elan van het begin van de eerste helft voort te gaan. Sergeant legt goed breed op Iachtchouk, maar de voorzet van de Cerclespits belandt in niemandsland.
51
Strafschop voor Zulte Waregem. Dé kans op de gelijkmaker voor de thuisploeg.
52

Goal
Doelpunt van Chris Makiese (Onbekend Onbekend)
Na een haakfout van Serebrennikov op Matton legt Loeman de bal terecht op de stip. Makiese maakt van de gelegenheid gebruik om de bordjes in evenwicht te brengen.
56
Na een mooie actie van Sergeant en Serebrennikov krult De Smet de bal over.
59
Zulte Waregem presenteert zich duidelijk in een agressievere gedaante tijdens de tweede helft. Cercle Brugge heeft het moeilijk met die aanpak.
64
 Gele kaart voor Sergiy Serebrennikov
Na een harde overtreding op Colpaert krijgt Serebrennikov terecht geel.
65
Cercle probeert zich te herstellen, maar de vlotte combinaties zoals voor de rust blijven voorlopig uit.
65
Vervangen Sergiy Serebrennikov
Ingevallen Arnar Vidarsson

De Boeck neemt geen risico met de geelgeboekte Serebrennikov, die ook al de strafschopfout beging. De Cerclecoach wisselt de Oekraïner voor Arnar Vidarsson.
66
Hoekschop voor Zulte Waregem na een voorzet van Neemelo.
67
Portier mag een vrijschop van op ruim 30 meter nemen. Bossut pakt de bal in twee tijden.
72

Goal
Doelpunt van Thomas Matton (Onbekend Onbekend)
Na een vrijschop van Berrier, die door Gombami tot bij Matton wordt weggewerkt, knalt de ex-Club Bruggespeler de bal enig mooi in de winkelhaak.
74

Goal
Doelpunt van Franck Berrier (Thomas Matton)
Net als Matton twee minuten eerder trapt Berrier de bal prachtig in de kruising. Kan Cercle nog iets terugdoen?
74
Vervangen Rubenilson Kanu
Ingevallen Dominic Foley

74
Vervangen Honour Gombami
Ingevallen Thomas Buffel

Met een dubbele wissel probeert De Boeck het tij alsnog te keren voor Cercle.
78
De Bruggelingen lijken er niet meer in te geloven. Ongelofelijk hoe de pudding na zo'n droomstart in elkaar zakte.
84
Hier kreeg Cercle toch nog een kansje op de aansluitingstreffer. Op een vrije trap van De Smet kopte Portier in het zijnet.
85
Matton werkt een voorzet van De Smet buiten. Na de inworp krult diezelfde De Smet de bal naast het doel van Bossut.
87
Ook Foley waagt zijn kans, maar het schot van de Ier gaat eveneens voorlangs. Het geloof is er helemaal uit bij de bezoekers.
89
De thuisploeg heeft zijn schaapjes op het droge en speelt de wedstrijd rustig uit.