Stadion: Lotto Park

Herbeleef Anderlecht - Club Brugge (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Anderlecht en Club Brugge live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Anderlecht - Club Brugge is een klassieker. Na de zege van Standard is Anderlecht verplicht te winnen om naast de Rouches in het klassement te blijven. Club Brugge kan vrij ontspannen toeleven naar de topper. De tweede plaats is al te ver weg en blauw-zwart staat vrij stevig op de derde stek.
Anderlecht: Schollen Davy, Van Damme Jelle, Deschacht Olivier, Wasilewski Marcin, Juhasz Roland, Polak Jan, Boussoufa Mbark, Biglia Lucas, Gillet Guillaume, Chatelle Thomas, De Sutter Tom.
Club Brugge: Stijnen Stijn, Geraerts Karel, Klukowski Michaël, Alcaraz Antolin Viveros, Simaeys Jeroen, Daerden Koen, Kruska Marc-André, Dirar Nabil Safi, Odjidja Ofoe Vadis, Sonck Wesley, Akpala Joseph.
1
Scheidsrechter Serge Gumienny fluit de wedstrijd op gang.
1
 Gele kaart voor Jelle Van Damme
Jelle Van Damme krijgt al binnen de eerste minuut geel voor een stevige overtreding.
2
 Gele kaart voor Karel Geraerts
Karel Geraerts krijgt de tweede gele kaart van de wedstrijd, in de tweede minuut.
3
Jelle Van Damme haalt stevig uit, maar Stijn Stijnen redt prima met de benen.
4
Juhasz kopt de bal door tot bij De Sutter, maar de spits van Anderlecht kopt over. De thuisploeg krijgt binnen de eerste vijf minuten al twee prima kansen.
7
Biglia met een schot uit de tweede lijn, maar het leer gaat over en naast.
8
Een schot van Vadis gaat over. Meteen de eerste kans voor Club.
10
Klukowski trapt ongelukkig tegen Chatelle, maar Stijnen kan de bal pakken.
11
Een schot van Biglia wijkt af in hoekschop.
13
Een schot van Deschacht mislukt helemaal.
20
Anderlecht probeert de wedstrijd in handen te nemen. Kansen blijven de laatste minuten uit.
21
Een zeer gevaarlijk schot van Chatelle vindt geen voet van een ploegmaat. Hier was Anderlecht weer dicht bij de 1-0.
23

Goal
Doelpunt van Mbark Boussoufa (Jelle Van Damme)
Iedereen gaat naast een vrije trap van Lucas Biglia. Met een hakje vindt Van Damme zijn ploegmaat Boussoufa en de Nederlandse Marokkaan werkt binnen. Anderlecht staat op voorsprong.
25
Daerden haalt De Sutter neer op de rand van het strafschopgebied, maar scheidsrechter Gumienny ziet er geen penalty in.
31
 Gele kaart voor Antolin Alcaraz

33
Een voorzet van Boussoufa wordt bijna in eigen doel gekopt door Simaeys. Stijn Stijnen duwt in hoekschop.
34
Nabil Dirar is geblesseerd aan het hoofd maar kan wel verder.
37
Een schot van Chatelle gaat ver naast.
41
Prima voorzet van Chatelle, maar De Sutter kopt naast. Dit was een goeie kans op de 2-0.

Scheidsrechter
Rust
Anderlecht gaat met een verdiende voorsprong rusten. Paars-wit was heer en meester en scoorde via Mbark Boussoufa.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.