Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Charleroi behoudt voorsprong op Roeselare
Anthony Van der Planken

Charleroi kan weer even opgelucht ademhalen. Na de zege van Roeselare moesten de Karolo's absoluut winnen van Moeskroen. Dat gebeurde ook.

Charleroi kon niet beter aan de wedstrijd beginnen. Nog voor het kwartier stond het 1-0. Teklak verdedigde knullig op een vrijschop van Grégoire, Torben Joneleit profiteerde en legde de bal binnen.

Een verdiende voorsprong, want Charleroi was beter in de eerste helft. Moeskroen speelde niets klaar en mocht blij zijn dat de twee pogingen van Grégoire naast en over doel vlogen.

In de tweede helft speelden de bezoekers een stuk beter. Sakanoko kreeg een uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker, maar miste onbegrijpelijk. Moeskroen drukte, maar moest op de tegenaanval toch nog een goede kans voor Charleroi toestaan. Fabien Camus zag zijn poging uiteindelijk op de lat belanden.

Naar het einde toe wist Charleroi het evenwicht nog te herstellen. In de slotfase waren er dan ook goede kansen voor beide ploegen, maar gescoord werd er niet meer.

Charleroi boekt zo een verdiende overwinning en doet een goede zaak in de degradatiestrijd. Het behoudt zijn voorsprong op Roeselare en Dender, en profiteert tegelijkertijd van de nederlaag van Kortrijk.