staStandard
lokSporting Lokeren
Datum: 11/04/2009 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)

Herbeleef Standard - Sporting Lokeren (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Standard en Sporting Lokeren live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Allen welkom op Sclessin. Kampioen Standard ontvangt vanavond Lokeren, voor wat een spannende wedstrijd kan worden. Bij de thuisploeg zijn de belangrijkste afwezigen De Camargo en Dalmat. Onyewu start en Sarr begint wellicht op de bank. Lokeren kan op zijn quasi sterkste kern rekenen.
Opstellingen
Standard: Bolat Sinan, Onyewu Oguchi, Carcela-Gonzalez Mehdi, Defour Steven, Goreux Reginal, Jovanovic Milan, Camozzato Marcos, Mbokani Dieumerci, Mulemo Landry, Mikulic Tomislaw, Witsel Axel.
Lokeren: Copa Barry Boubacar, Ziv Yoav, El Mouataz Hassan, Doll Olivier, Strul Avi, Tiko Tshilola Tshinyama, Pavlovic Nebosja, M'Bayo Marcel, Golan Omer, Janczyk Dawid, Carevic Mario.
1
Breda heeft de partij op gang gefloten.
2
Jovanovic is dan toch niet aan de wedstrijd gestart. Hij voelde zich niet 100% tijdens de opwarming. Benteke begint in zijn plaats.
7

Goal
Doelpunt van Christian Benteke (Steven Defour)
Afgeweken schot van de onverwachte basisspeler. De Rouches komen vroeg op voorsprong.
12
Lokeren lijkt niet aangedaan na de vroege achterstand. De bezoekers proberen druk te zetten maar Standard geeft geen krimp.
14
Kansje voor Standard. Mbokani speelt in op doelpuntenmaker Benteke. Die mag andermaal uithalen maar Copa gaat ditmaal goed plat.
18
Lokeren moet gas terug nemen. Standard komt opzetten maar de Lokerse defensie staat goed gepositioneerd. Mbokani probeert een gaatje te vinden maar zonder resultaat.
21
Aan sfeer momenteel geen gebrek. De thuisaanhang houdt de mot erin. Hopelijk slaagt deze warmbloedige sfeer over op het veld.
25
Standard, zonder Sarr en Dalmat, geeft weinig tot niets weg. De bezoekers komen er amper aan te pas. Beide ploegen houden het kort en dat levert bitsige duels op.
26
 Gele kaart voor Avi Strul
Strul is het eerste slachtoffer van de harde duels en krijgt terecht geel na een fikse overtreding op Mbokani.
28
 Gele kaart voor Tsholola Tiko
Even de remmen los bij de bezoekers. Tweede gele kaart in drie minuten.
30
Marcos zet zich goed door. Hij brengt de bal scherp voor maar ziet Mbokani net te laat komen. Mbokani speelt een opmerkelijke wedstrijd. Zeer strijdvaardig en fysiek enorm sterk.
36
De thuisploeg voert het balbezit op. Lokeren komt er nauwelijks aan te pas. Standard drukt maar toch kan het Copa amper bedreigen.
41
De thuisploeg tikt de minuten weg. Lokeren loopt achter de bal en vindt geen antwoord op de sterke organisatie van de Rouches.
43
Mbokani brengt de bal voor doel. Goreux komt ingelopen maar gaat niet zorgvuldig met deze mogelijkheid om. Dit had de 2-0 kunnen zijn.


Scheidsrechter
Rust
We gaan rusten op Sclessin. De thuisploeg leidt dankzij het torinstinct van Christian Benteke. Mbokani werkte zich te pletter in deze eerste helft maar kwam niet tot scoren. Lokeren mag uit een ander vaatje tappen na de pauze. De eerste helft was over de gehele lijn een nul voor de Oost-Vlamingen.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
We zijn aan de tweede helft begonnen.
49
Het beeld van de eerste helft zet zich gewoon verder. Standard domineert maar komt nauwelijks tot doelkansen. Mbokani kwam net te kort op een lage voorzet. De 2-0 hangt in de lucht.
51
Vervangen Omer Golan
Ingevallen Stijn De Wilde


53
Witsel wordt aangespeeld, kapt zich een weg richting doel maar trapt het leer dan over en naast de kooi van Copa.
58
Carevic kan zich eindelijk eens doorzetten maar komt net niet tot een doelpoging. Defour kwam goed mee verdedigen en werkt de bal weg.
61
 Gele kaart voor Réginal Goreux

62
De thuisploeg lijkt op de lauweren te gaan rusten. De zelfgenoegzaamheid begint in de ploeg te slepen. Lokeren begint te combineren.
63
Vervangen Réginal Goreux
Ingevallen Benjamin Nicaise


65
Bijna de gelijkmaker van Mario Carevic. Marcos verliest de bal die voor de voeten van Carevic komt. Die trapt de bal onbegrijpelijk over het doel.
67
Benteke legt goed terug op Mbokani. Die laat net las aan de overkant een dot van een kans liggen.
69
Mbokani begint nu echt met de kansen te morsen. De Congolees dolt met Doll en verschijnt eenzaam en alleen voor Copa. Mbokani trapt andermaal recht op de Ivoriaan.
73
Standard komt opnieuw goed weg. Pavlovic kan net niet goed richten op een hoge bal. Bolat en heel Standard komen met de schrik weg.
78
Lokeren is beter gaan combineren en heeft nog de beste kans gehad. Bij deze 1-0 voorsprong is de thuisploeg nog lang niet zeker.
81
Vrije trap Standard vanop links. Defour brengt voor maar Strul werkt weg.
83
Voorzet naar Onyewu. De Amerikaan kopt rakelings naast.
83
Vervangen Dawid Janczyk
Ingevallen Onyeka Chukwunonso Onwuekelu


86
Het vuur is uit de wedstrijd verdwenen. Standard heeft de wedstrijd opnieuw onder controle. De 1-0 blijft krap maar blijkt genoeg?
89
Vervangen Tsholola Tiko
Ingevallen Aboubacar Camara Mbaye


90
De toegevoegde tijd is ingegaan.
90+1
Carcela wordt al dan niet foutief neer gehaald in de zestien. Breda laat doorspelen.
90+1
Vervangen Christian Benteke
Ingevallen Eliaquim Mangala




Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.