Stadion: Jules Ottenstadion

Herbeleef KAA Gent - Cercle Brugge (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen KAA Gent en Cercle Brugge live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Welkom in het Jules Ottenstadion. Door de nederlaag van Club Brugge kan AA Gent vanavond een uitstekende zaak doen met oog op Europees voetbal. Mits een zege tegen Cercle Brugge komen de Buffalo's op gelijke hoogte van de Club. Voor Cercle is het seizoen reeds gespeeld. Het moet vrede nemen met een plaatsje in de ruime middenmoot. De wedstrijd staat onder leiding van Peter Vervecken.
AA Gent: Jorgacevic Bojan, Hanstveit Erlend, Ruiz Gonzalez Bryan, Suler Marko, Thompson Kenny, Wils Stef, Grondin Christophe, Maric Milos, Smolders Tim, Leye Mbaye, Ljubijankic Zlatan.
Cercle Brugge: Verbist Bram, Dejan Kelhar , Boi Frederik, Gjuzelov Igor, Prince Nyoni Vusumuzi, Viane Denis, Serebrennikov Sergiy, Sergeant Tony, Vidarsson, Iachtchouk Oleg, Foley Dominic.
1
Peter Vervecken heeft de wedstrijd op gang gefloten.
2
AA Gent neemt meteen de touwtjes in handen. Hanstveit brengt goed voor, Ljubijankic neemt over, maar trapt maar net naast.
5
De thuisploeg lijkt vastberaden op zoek naar het eerste doelpunt. Cercle moet voor het ogenblik toekijken hoe Gent domineert.
8
Cercle komt er eens uit. Sergeant brengt voor maar de Gentse doelman zit er uitstekend tussen.
12
Cercle heeft het evenwicht hersteld. De Bruggelingen hebben het Gentse vuur gestild.
15
Uitstekende mogelijkheid voor de thuisploeg om op voorsprong te komen. Opnieuw Ljubijankic laat de 1-0 liggen.
18
Het spel gaat goed heen en weer. Boi speelt Kanu mooi vrij maar de Braziliaan schiet onbesuisd naast.
21
 Gele kaart voor Igor Gjuzelov
Penaltyfout.
22

Goal
Doelpunt van Bryan Ruiz (Onbekend Onbekend)

22
Ruiz zet met een strafschop de thuisploeg op voorsprong.
26
Cercle lijkt zich geen raad te weten met de achterstand. AA Gent staat opnieuw op voorsprong in eigen huis. Het kan andermaal zijn geliefkoosd spelletje spelen. De wedstrijd bevriezen en loeren op een tweede treffer.
29

Goal
Doelpunt van Tony Sergeant (Onbekend Onbekend)

30
Ruiz meteen met een reactie na de gelijkmaker. De Costa Ricaan trapt net voorlangs.
37
Ljubijankic wordt opnieuw het scoren belet. Verbist zit er tijdig tussen.
39
 Gele kaart voor Milos Maric

Scheidsrechter
Rust
We rusten met 1-1 gelijk. AA Gent speelde het meest aanvallend maar Cercle het efficiƫntst. Het belooft nog een spannende tweede helft te worden.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
We zijn aan het tweede bedrijf begonnen.
49
De tweede helft start zoals de eerste is geƫindigd, evenwichtig. Beide ploegen voetballen met het nodige respect voor mekaar.
49
De uitspraken zijn nog niet koud of daar is AA Gent weer met een uitstekende mogelijkheid. Kenny Thompson kopt het leer tegen de onderkant van de deklat. Gent verzuimd hier andermaal te scoren.
51
De Buffalo's trekken het laken weer naar zich toe. Cercle mag combineren maar alleen op eigen helft.
59
De kansjes worden schaarser. Cercle lijkt andermaal het evenwicht te herstellen.
60

Goal
Doelpunt van Mbaye Leye (Bryan Ruiz)
Net als Cercle het evenwicht leek te herstellen slaagt Gent genadeloos toe.
67
AA Gent lijkt de wedstrijd weer te willen bevriezen. Het kan beter het spel blijven maken dan Cercle weer in de wedstrijd te laten komen.
68
De bezoekers met een schuchtere poging. Kanu trapt hoog over.
69
Vervangen Sergiy Serebrennikov
Ingevallen Honour Gombami

73
Bryan Ruiz kan de partij in een definitieve plooi gieten maar stuit op Verbist. De 3-1 verscheen bijna op het scorebord.
77
Vervangen Tony Sergeant
Ingevallen Stijn De Smet

79
AA Gent domineert maar komt zelf niet meer tot kansen. Het blijft opletten voor een schicht van de bezoekers. Misschien kan invaller De Smet nog een geniale ingeving bedenken en alsnog een puntje uit de brand slepen.