Datum: 02/05/2009 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Le Canonnier
Proto onderuit tegen Moeskroen
Dirk Pieters
| 0 reacties
Proto onderuit tegen Moeskroen
Foto: © SC

Germinal Beerschot ging zaterdagavond met 3-1 onderuit op het veld van Moeskroen. De ploeg van trainer Enzo Scifo blijft het ondanks alle problemen behoorlijk goed doen.

Germinal Beerschot en Moeskroen, beiden niets meer te winnen of te verliezen, begonnen zwak aan de wedstrijd. De bezoekers probeerden wel, maar Moeskroen hield heel gemakkelijk stand. Buiten wat vrijschoppen van Leko en Baseggio viel er amper iets te beleven. Beide heren zette één vrije trap om. Leko schilderde de bal heerlijk in de kruising en even daarvoor schoot Baseggio een afgeweken bal voorbij Proto; 1-1. Vlak voor het rustsignaal knalde Leko nog een vrije trap op de paal. 

Na de pauze moest de doelman van Germinal Beerschot zich nog twee keer gewonnen geven. Eerst ging Proto zwaar in de fout bij het doelpunt van Jaycee. Het sluitstuk gleed uit en de aanvaller van Moeskroen moest de bal maar naar het lege doel lopen. In de slotfase moest de doelman zich opnieuw gewonnen geven op een kopbal van Sakanoko. Opnieuw ging Proto niet vrijuit. Germinal Beerschot moest de wedstrijd uitspelen met z'n tienen na een domme fout van Bart Goor.

Toch was er ook goed nieuws voor Germinal Beerschot. Door het puntenverlies van de achtervolgers zijn de Ratten zeker van het behoud in eerste klasse. (AN)

Herbeleef Moeskroen - Germinal Beerschot

Jupiler Pro League

 Speeldag 32