Herbeleef Bergen - Anderlecht (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Bergen en Anderlecht live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!
00:00
Kan Bergen voor een stunt zorgen tegen Anderlecht? Paars-wit gaat op zoek naar een 10 op 12. Bergen zoekt een tweede thuiszege. Bij Anderlecht is Biglia geblesseerd, Losada verschijnt opnieuw aan de aftrap. Volg de wedstrijd live vanaf 18 uur.

Bergen: Herpoel Frédéric, Okkonen Antti, Buyssens Ludovic, Mirri Roberto, Jay Frédéric, Collet Cédric, Ragued Hocine, Fleurival David, Brahami Mohammed Fadel, Diane Mounir, Dahmane Mohamed.
Anderlecht: Zitka Daniel, Wasilewski Marcin, Juhasz Roland, Deschacht Olivier, Van Damme Jelle, Polak Jan, Gillet Guillaume, Losada Hernan, Legear Jonathan, Bulykin Dmitri, Boussoufa Mbark.
1
De wedstrijd is begonnen. Hopelijk 90 leuke minuten!
2
Meteen al een grote kans voor Anderlecht, maar niemand krijgt zijn voet tegen de bal om binnen te duwen.
3
De eerste hoekschop van de wedstrijd is voor Bergen, maar die levert niets op.
6
Het veld ligt er niet goed bij. Het heeft zwaar geregend en dat heeft de grasmat van Bergen geen goed gedaan. Veel spelers glijden ook weg.
9
 Gele kaart voor Mbark Boussoufa
Boussoufa krijgt geel omdat hij te veel protesteert.
10
Goeie actie van Boussoufa, maar Legear komt net niet voldoende voor zijn man.
14
Een voorzet van Deschacht wordt ontzet bij Bergen. Anderlecht probeert het initiatief te nemen.
15
Boussoufa kapt zich vrij, maar zijn schotje is te zwak om doelman Herpoel te bedreigen.
16
 Gele kaart voor Marcin Wasilewski
Marcin Wasilewski heeft zijn wekelijkse gele kaart beet. Hij houdt de doorgebroken Dahmane tegen en dus vrije trap voor Bergen.
17
De vrije trap van Brahami komt niet tot bij de kopppers van dienst.
21
Dahmane probeert het zelf, maar hij trapt tegen Wasilewski aan.
21
Legear heeft een blessure en zal worden vervangen.
22
Vervangen Jonathan Legear
Ingevallen Thomas Chatelle

Thomas Chatelle vervangt de geblesseerde Legear.
23
Tot dusver is het een vrij evenwichtige wedstrijd met relatief weinig kansen. Hopelijk barst het spektakel nog los.
24
Gevaarlijke voorzet van Boussoufa, maar Buyssens kopt in hoekschop.
26
De hoekschop levert niets op.
27
Er is nu toch wat lichte druk van de bezoekers. Vraag is of Anderlecht ook een echte kans kan afdwingen.
27
 Gele kaart voor Roland Juhasz

27
 Gele kaart voor Frédéric Jay
Jay krijgt net als Juhasz geel vanwege hun bitsig duel tijdens een inworp.
30
Bulykin legt de bal terug tot bij Losada, maar het schot van de Argentijn wordt afgeblokt. In de rebound trapt Gillet ver over.
32
Bij Anderlecht wordt Bulykin moeizaam bereikt. Het is overigens nog steeds wachten op een echte grote kans.
34

Goal
Doelpunt van Ludovic Buysens (Mohammed Fadel Brahami)
Bergen staat op voorsprong! Ludovic Buyssens kopt een vrije trap van Brahami mooi binnen! 1-0
38
Een optimistische poging van Fleurival belandt ver naast het doel van Zitka.
42

Goal
Doelpunt van Marcin Wasilewski (Mbark Boussoufa)
Marcin Wasilewski kopt een vrije trap van Boussoufa voorbij Herpoel: Anderlecht komt zo al na minder dan tien minuten weer langszij.
44
Fleurival neemt de bal op de slof, maar hij besluit over.
45
Knap voorbereidend werk van Dahmane, nadien haalt Diane uit: het schot gaat echter naast.

Scheidsrechter
Rust
Bergen en Anderlecht gaan met een gelijke stand de rust in. Bergen klom op voorsprong op een stilstaande fase. Anderlecht deed acht minuten later hetzelfde. Wasilewski zorgde voor de 1-1. Alles moet dus nog beslist worden in de tweede helft.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Vervangen Dmitri Bulykin
Ingevallen Oleksandr Iakovenko

Bulykin blijft in de kleedkamers. Iakovenko begint bij Anderlecht aan de tweede helft.
46
De tweede helft is begonnen.
47
Bulykin is geblesseerd en werd daarom vervangen. Paars-wit kan dus over nog een spits minder beschikken.
47
Vervangen Frédéric Jay
Ingevallen Kevin Hatchi

Kevin Hatchi vervangt Jay, want die kampt met een blessure.
50
De voorzet van Jelle Van Damme bereikt niemand.
52
Knappe actie van Anderlecht. Boussoufa brengt de bal voor tot bij Gillet, maar Herpoel pakt de kopbal van Gillet.
53
Kopbal van Iakovenko belandt op het dak van het doel. Opnieuw was de knappe voorzet van Boussoufa. Anderlecht neemt de match in handen.
54
De eerste hoekschop in de tweede helft is voor Anderlecht.
55
De hoekschop van Boussoufa wordt diir iedereen gemist.
57
Vervangen Mounir Diane
Ingevallen Mustapha Jarju

Diane gaat naar de kant en Jarju vervangt hem. Het is de tweede vervanging bij Bergen van de wedstrijd.
58
Een voorzet van Brahami wordt gepakt door Daniel Zitka.
59
 Gele kaart voor Mustapha Jarju
Jarju staat nog maar twee minuten op het veld of hij krijgt al geel na een overtreding op Deschacht.
60
Juhasz mag vrij inkoppen, maar de bal gaat naast. Toch opnieuw een goeie kans voor Anderlecht.
62
Gillet trapt ver naast.
68
Wasilewski kopt een voorzet nipt naast. Opnieuw een uitstekende kans voor de bezoekers!
69
Er komt een hoekschop voor Anderlecht. Eigenaardig want Wasilewski kopte naast.
72
Eigenlijk heeft Bergen nog geen enkele kans afgedwongen in deze matige tweede helft.
75
Gevaarlijke counter van Jarju, maar Deschacht brengt redding en werkt de bal in hoekschop.
76
Vervangen Cédric Collet
Ingevallen Alessandro Cordaro

Cordaro krijgt nog een kwartier om zich te bewijzen.
76
Zitka plukt de hoekschop uit de lucht.
80

Goal
Doelpunt van Guillaume Gillet (Jelle Van Damme)
Een vrije trap van Boussoufa belandt via Van Damme bij Gillet en die trapt de 1-2 binnen. Zo klimt Anderlecht kort voor het einde op voorsprong.
81
Anderlecht lijkt zo toch op weg naar de zege.
85
Wat kan Bergen nog? De tijd dringt voor de thuisploeg. Er komt nog een vrije trap.
85
De vrije trap van Brahami wordt onschadelijk gemaakt door Juhasz.
89
Jarju met een kansje, maar hij staat buitenspel. Bergen lijkt zich te zullen moeten neerleggen bij de derde nederlaag van het seizoen.