Stadion: Olympische Stadion (Kiel)

Herbeleef Germinal Beerschot - Roeselare (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Germinal Beerschot en Roeselare live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Germinal Beerschot kan zich geen nieuw puntenverlies veroorloven. Na de slechte start (2 op 9) moet er gewonnen worden. Maar Roeselare is niet van plan zich zomaar gewonnen te geven, zeker niet na het knappe gelijkspel tegen landskampioen Standard.
Germinal Beerschot: Proto Silvio, Monteyne Martijn, Van Dooren Kurt, Svetlicic Djordje, Monteyne Pieterjan, Haroun Faris, Wamfor Justice, Né Marco, Fadiga Khalilou, Dosunmu Tosin, Vandenbergh Kevin.
Roeselare: Sierens Jurgen, Ouattara Sekou, Mirvic Damir, Oliseh Azubuike, Hietanen Janne, Dembélé Boubacar, Provoost Vincent, Tanghe Stefaan, Soares Felipe, De Wilde Bjorn, Dissa Mahamadou Mama.
1
We zijn er aan begonnen.
10
Beide ploegen zijn erg afwachtend aan de wedstrijd begonnen.
13
Jurgen Sierens moet een eerste keer aan het werk, de doelman van Roeselare heeft echter geen enkel probleem met het schot van Kevin Vandenbergh.
15
Weinig te beleven het eerste kwartier. Germinal Beerschot iets meer in de wedstrijd. In de 15de minuut eerste mooie kans Dosumnu. Oliseh kan de bal echter van de lijn halen.
22
Dissa stuurt Tanghe op weg naar Proto, de kersverse doelman van de Ratten heeft echter een knappe redding met de benen in huis. Het blijft dus 0-0.
26
De match kan tot op heden weinig bekoren. Germinal Beerschot heeft de meest aanvallende intenties, maar enkel Dosunmu kon echt dreigen. Roeselare counterde één keer erg scherp via Dissa en Tanghe, maar Proto voorkwam een doelpunt.
27
Faris Haroun probeert een strafschop te versieren, maar scheidsrechter Vervecken geeft geen krimp.
31
Kevin Vandenbergh brengt Faris Haroun in schietpositie, de voormalige Genk-speler besluit echter over en naast.
34
 Gele kaart voor Boubacar Dembélé

40
De wedstrijd kabbelt rustig naar de rust. Roeselare heeft veel minder balbezit dan de thuisploeg, maar toch slaagt Germinal Beerschot er niet in om afstand te nemen van de West-Vlaamse tegenstander.

Scheidsrechter
Rust
Beide ploegen zijn toe aan de rust. De stand is nog steeds 0-0 en onlogisch is dat niet, we kregen nauwelijks kansen te zien. Dosunmu was het dichtst bij een doelpunt voor de thuisploeg, maar zijn bal werd van de lijn gehaald. Aan de overzijde had Tanghe een grote kans, maar Proto gaf geen krimp. De supporters kunnen het vertoon voorlopig niet smaken, er klinken heel wat fluitsignalen richting de eigen spelers.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Scheidsrechter Vervecken heeft de tweede helft op gang gefloten.
46
Vervangen Felipe Soares
Ingevallen Bart Goossens

47

Goal
Doelpunt van Marco Né (Pieterjan Monteyne)
Monteyne rukt op vanop de rechterkant en bedient Marco Né, die tikt de bal simpel over de doellijn. Germinal Beerschot kan het overwicht in balbezit eindelijk omzetten in een doelpunt: 1-0.
49

Goal
Doelpunt van Faris Haroun (Tosin Dosunmu)
Dosunmu zet voor naar Haroun, die kopt de bal op Sierens, maar in de rebound scoort Haroun toch. De buit lijkt binnen voor de Ratten.
56

Goal
Doelpunt van Faris Haroun (Pieterjan Monteyne)
Roeselare gaat nu helemaal kopje onder. In tien minuten scoort Germinal Beerschot drie keer. Deze keer komt de voorzet van Monteyne vanop links, Haroun schiet zijn tweede van de avond binnen.
60
Roeselare scoort tegen, maar het doelpunt wordt afgekeurd wegens buitenspel. De Wilde scoorde, maar stond geen buitenspel. Dembélé stond echter wel buitenspel, da beslissing van het scheidsrechterlijk trio is dus niet onlogisch.
65
De wedstrijd lijkt gespeeld. Roeselare leek nog even terug in de match te komen, maar het doelpunt van De Wilde werd afgekeurd wegens buitenspel. Met nog een klein half uur te gaan lijkt de buit tus binnen voor Germinal Beerschot.
66
Haroun kan bijna een loepzuivere hattrick scoren. De aanvaller komt alleen voor doelman Sierens, maar de bal rolt tot zijn ontzetting net naast de verkeerde kant van de paal buiten.