Stadion: Daknam

Herbeleef Sporting Lokeren - Westerlo (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Sporting Lokeren en Westerlo live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Daknam maakt zich op voor de ontvangst van Westerlo. Tijdens de eerste thuiswedstrijd van het seizoen kon Lokeren vier keer scoren. Dat was echter tegen promovendus Tubeke. Met Westerlo krijgen de jongens van Georges Leekens een zwaardere brok voorgeschoteld. De Kempenjongens tellen zes op negen en willen de aansluiting met de top niet verliezen. Jan Ceulemans kan niet rekenen op de geblesseerde Dieter Dekelver. Uitkijken wordt het ook naar scheidsrechter Tom Van Sichem. De Nederlander maakte tijdens een eerdere passage in België (AA Gent - Roeselare) geen al te goede beurt.
Lokeren: Copa Barry Boubacar, Dupré Frederic, Doll Olivier, Strul Avi, El Mouataz Hassan, M'Bayo Marcel, Overmeire Killian, Tiko Tshilola Tshinyama, Carevic Mario, Golan Omer, Maazou Ouwo Moussa.
Westerlo: De Winter Yves, Vanaudenaerde Günther, Corstjens Wouter, Van Kerckhoven Nico, Delen Jef, Sarki Emanuel, Modubi Michael, Farssi Rachid, Scheelen Wouter, Tomou Bertin, Ruiz Jaime Alfonso .
1
De wedstrijd is op gang gefloten.
6
De beginfase van de wedstrijd is voor de thuisploeg, maar die slaagt er niet in om de kansen te benutten.
9
Westerlo reageert met een afstandsschot van Ruiz. Zijn poging gaat ver naast doel.
11
Opnieuw dreiging van Westerlo. Copa bokst de bal net op tijd weg voor de aanstormende Tomou.
17
Opnieuw gevaar via Ruiz. Zijn schot is deze keer beter gericht, maar gaat aan de verkeerde kant van de paal over de doellijn.
22
Reactie van Lokeren. Eerst komt El Mouataz net te kort om binnen te koppen. Een minuut later strandt een schot van Mbayo in de handen van De Winter.
24
Lokeren blijft komen. Deze keer komt Carevic te kort om het leer binnen te glijden.
27
 Gele kaart voor Olivier Doll

30
Westerlo probeert er nog eens uit te komen. Scheelen krijgt de kans om te schieten, maar wacht de lang en is zijn bal kwijt.
38

Goal
Doelpunt van Moussa Maazou (Mario Carevic)
Maazou brengt de thuisploeg op voorsprong. Hij is sneller dan Corstjens bij de voorzet van Carevic en tikt het openingsdoelpunt onder De Winter binnen.

Scheidsrechter
Rust
Lokeren gaat met een 1-0 voorsprong de rust in. De thuisploeg was de meest dreigende ploeg en zag zijn overwicht beloond met een doelpunt van Maazou.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
De tweede helft is van start.
47
Een enorme knal van Sarki maar de bal ging net voorlangs.
48
Westerlo zet in het begin van de tweede helft redelijk wat druk. Zo komt er gevaar via Ruiz en Tomou maar een schot van Scheelen gaat over het doel.
50
Er is weinig volk komen opdagen hier in het stadion van Lokeren.
53
Knappe redding van Copa nadat er een verrassend schot kwam via de rechtse flank door Modubi.
54
Even wat druk van de thuisploeg. Zo komt er veel ruimte voor Maazou die oog in oog staat met De Winter maar hij verspeelt de bal in de voeten van Scheelen.
57
Druk van de bezoekers maar de Lokerse verdediging heeft hier geen problemen mee. Het blijft 1-0.
58
Aanval van de thuisploeg maar de bal gaat via Carevic in hoekschop. De hoekschop levert niets op.
61
Tomou kan de bal rustig verlengen tot bij Ruiz maar hij kon maar nipt bij de bal maar doelman Copa neemt de bal makkelijk in zijn handen.
65
De druk blijft komen. Een mooi schot van Farssi die naast het doel van Copa vliegt.