Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Le Canonnier
Genk dient Moeskroen eerste nederlaag toe
Steurbaut Kersten

Moeskroen is zijn leidersplaats in eerste klasse kwijt. De Henegouwers verloren in eigen huis met 1-2 van Racing Genk. Adnan Custovic kreeg in de slotfase nog een rode kaart.

Genk toonde op Le Cannonier twee gezichten. De Limburgers presteerden voor de rust ondermaats. Er zat weinig tempo in hun spel en Genk slaagde er niet in om de organisatie van Moeskroen te ontwrichten. De Henegouwers prikten sporadisch tegen en trokken voor de rust de wedstrijd naar zich toe. Gonzague Vandooren kopte de thuisploeg na een kwartier dan ook verdiend op voorsprong.

In de tweede helft kwamen de jongens van Ronny Van Geneugden veel beter voor de dag. Genk slaagde er nu wel in om kansen te creëren, al was het toch wachten tot op het uur voor de Limburgers een eerste keer gevaarlijk konden zijn. Daan Van Gijseghem haalde een schot van Tom Soetaers van de lijn.

Moeskroen bleef voor zijn eigen doel plakken en werd daarvoor afgestraft. Elyaniv Barda tikte een voorzet van Alex Da Silva binnen. Een kwartier voor tijd kopte Joao Carlos een hoekschop van Soetaers in de touwen. Barda was nog dicht bij de 1-3, maar de Israëliër besloot op Jan Slovenciak, de vervanger van de geblesseerde Mark Volders. Adnan Custovic kreeg nog een tweede gele kaart en mocht gaan douchen. Scheidsrechter Peter Vervecken trok negen gele en één rode kaart.