Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)

Herbeleef Standard - Anderlecht (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Standard en Anderlecht live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vandaag spelen Standard en Anderlecht de eerste echte topper van het seizoen. Standard start lichtjes als favoriet door zijn knappe prestaties te laatste weken. Anderlecht won ook wel, maar deed dat niet op een spraakmakende manier. Bij Anderlecht komen Bulykin en Legear terug in de ploeg. Bij Standard speelt het type-elftal. Volg de wedstrijd vanaf 20u30.
Standard: Espinoza Rorys Aragon, Sarr Mohamed, Onyewu Oguchi, Dante Bonfim, Camozzato Marcos, Dalmat Wilfried, De Camargo Igor, Defour Steven, Witsel Axel, Jovanovic Milan, Mbokani Dieumerci.
Anderlecht: Zitka Daniel, Van Damme Jelle, Deschacht Olivier, Wasilewski Marcin, Juhasz Roland, Polak Jan, Legear Jonathan, Boussoufa Mbark, Biglia Lucas, Gillet Guillaume, Vlcek Stanislav.
1
De wedstrijd is op gang getrapt !
4
Standard start het scherpst. Mbokani met een goede actie, maar zijn voorzet gaat in hoekschop, die niet oplevert.
7
Jovanovic kan een omhaal doen na een verre inwerp van Onyewu. Zijn schot is echter te zwak.
10
Geen van beide ploegen kan een greep op de wedstrijd zetten en tasten voorlopig nog af.
13
Eerste echt doelgevaar van Anderlecht. Gillet met een uithaal van ver, maar Espinoza pakt in twee tijden.
16
Weer een kans voor de bezoekers. Espinoza staat echter goed om het schot van Boussoufa te pakken.
18
 Gele kaart voor Jonathan Legear
Geel na een tackle op Legear.
21
Boussoufa met de beste kans van de wedstrijd ! De Marokkaan draait in het strafschopgebied goed rond zijn man en schiet, maar net over.
25
Er worden voorlopig nog weinig openingen gevonden.
28
Anderlecht probeert wel, maar de laatste pass is nooit perfect.
31
Marcos met een goede voorzet tot bij Mbokani, maar Zitka is sneller bij de bal.
33
De Camargo heeft zich blijkbaar bezeerd en vraagt om verzorging.

45
Nog een grote kans aan het einde van de eerste helft ! Nicaise kopt goed in bij een voorzet, maar zijn bal valt net naast de paal.

Scheidsrechter
Rust
De wedstrijd staat na 45 minuten spelen nog altijd op een 0-0 stand. Een wedstrijd waarop geen van beide ploegen tot nu toe een greep konden zetten. Anderlecht kreeg enkele halve kansen, maar de laatste voorzet was niet goed. Standard kwam er af en toe uit, maar Defour en co kunnen duidelijk beter.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Vervangen Jonathan Legear
Ingevallen Oleksandr Iakovenko

46
De tweede helft is begonnen.
48
Anderlecht probeert controle over de match te houden.
54
We krijgen hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft. Combinaties zijn niet vlot.
56

Goal
Doelpunt van Oleksandr Iakovenko (Stanislav Vlcek)
Anderlecht op voorsprong ! De invaller staat vrij en kan de bal op de slof voorbij Espinoza knallen.
58
Mbokani gaat over het been van Van Damme, maar Allaerts wil niet weten van een penalty.
58
 Gele kaart voor Benjamin Nicaise

59
 Gele kaart voor Marcin Wasilewski

65

Goal
Doelpunt van Axel Witsel (Wilfried Dalmat)
Standard komt terug in de wedstrijd ! Dalmat met een goede voorzet, maar legt de bal breed naar Witsel. Die schiet de bal knap naast Zitka.
67
Deschacht begaat balbezit, maar Mbokani kan niet profiteren.
70
Vervangen Wilfried Dalmat
Ingevallen Salim Toama

73
Anderlecht krijgt het nu even heel moeilijk. Standard drukt de bezoekers op de eigen helft.
78
Vervangen Stanislav Vlcek
Ingevallen Thomas Chatelle

84
De wedstrijd loopt op een dood spoor, al moeten beide ploegen blijven oppassen op de counter.
87
Onyewu kan koppen op een voorzet van Toama, maar geen bedreiging.
91

Goal
Doelpunt van Milan Jovanovic (Onbekend Onbekend)
Standard doet het dan toch ! Jovanovic rolt de bezoekende verdediging op en schiet de bal naast Zitka.