berBergen
chaCharleroi
0-1
1-1
Datum: 04/10/2008 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Stade Charles Tondreau
Bergen laat overwinning liggen
Kevin Van Cutsem
| 0 reacties
Bergen laat overwinning liggen
Foto: © SC

De grootste opschudding kwam er vóór de wedstrijd. In een snackbar werd immers een Charleroi-supporter neergestoken. De man overleed wat later aan zijn verwondingen. De wedstrijd zelf eindigde op 1-1.

Charleroi-trainer Thierry Siquet schudde zijn ploeg door elkaar na het verlies van vorige week tegen Kortrijk. Zo hield hij Théréau verrassend op de bank. In zijn plaats mocht Sergio opdraven. Voorin kreeg Mouhssine Yajour zijn kans. Veel leverde dat echter niet op. Bergen greep Charleroi meteen naar de keel. Onder leiding van een bedrijvige Kevin Oris voetbalde het enkele goede kansen bij elkaar, maar telkens stond een Charleroi-verdediger of Laquait in de weg.
 
In de tweede helft een ander spelbeeld. Charleroi was gretig en kon zowaar kansen afdwingen. Met de hulp van Herpoel kwam het zelfs op voorsprong. De Bergense doelman loste een makkelijke voorzet, de ingevallen Habibou kopte vrijstaand binnen.
 
Lang kon Charleroi echter niet genieten van de voorsprong. Kevin Oris mocht van dichtbij aanleggen, de bal werd nog gered door Laquait maar de goedgevolgde Mohamed Dahmane (foto) legde de gelijkmaker binnen.
 
Bergen kreeg nadien nog kansen om (verdiend) op voorsprong te komen, maar Mounir Diane trapte een strafschop laconiek op doelman Laquait. Vlak voor het einde miste Oris ook nog een reuzekans. Zijn kopbal ging net naast.
Herbeleef Bergen - Charleroi