Stadion: Daknam

Herbeleef Sporting Lokeren - KV Kortrijk (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Sporting Lokeren en KV Kortrijk live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

KV Kortrijk krijgt deze avond de kans om over Lokeren te klimmen in de rangschikking. Geen geschenk voor de neo-eersteklasser aangezien Lokeren reeds negen duels ongeslagen is in eigen huis. Pieter Vervecken zal de wedstrijd in goede banen leiden.
Lokeren: Copa Barry Boubacar, Dupré Frederic, Doll Olivier, Tiko Tshilola Tshinyama, Muharemovic Veldin, M'Bayo Marcel, Overmeire Killian, Pavlovic Nebosja, Carevic Mario, Golan Omer, Maazou Ouwo Moussa.
KV Kortrijk: Mollez Peter, Fontenette Olivier, Demets Stéphane, Verbrugghe Brecht, De Ly Bram, Belhocine Karim, Calvo Daniel, Kums Sven, Hempte Jimmy, Bakx Istvan, Coulibaly Elimane.
1
Scheidsrechter Peter Vervecken laat het eerste fluitsignaal weerklinken Op Daknam.
2
KV Kortrijk neemt het initiatief in de openingsminuten van deze wedstrijd.
4
Sven Kums laat het eerste gevaar optekenen. Met een schot zet hij doelman Boubacar Copa aan het werk.
8
Omar Golan laat de netten een eerste maal trillen. Het doelpunt wordt echter afgekeurd wegens buitenspel van de doelpuntenmaker.
10
Kortrijk trekt even richting het Lokerse doel. Jimmy Hempte kan uithalen maar deze besluit te zwak.
11
Het spel gaat mooi op en neer met kansjes langs beide zijden. Ook Peter Mollez moet zijn kunnen tonden, dit op een poging van Carevic.
15
We zijn een kwartier ver in deze partij. Na een mooi openingskwartier staat het nog steeds 0-0.
20
Kortrijk krijgt een vrije trap. Sven Kums trapt maar ziet zijn poging gestopt door Barry Copa.
25
Lokeren met een hoekschop. Moussa Maazou besluit echter op een Kortrijkse verdediger.
26
Daar is Maazou opnieuw met een dot van een kans! Na een knappe individuele actie besluit hij centimeters naast.
32
Marcel Mbayo baant zich een weg doorheen de Kortrijkse verdediging. Zijn actie levert echter niets op, Maazou krijgt ook in de herneming de bal niet voorbij doelman Mollez.
34

Goal
Doelpunt van Moussa Maazou (Mario Carevic)
Op aangeven van Carevic schiet Moussa Maazou de bal tegen de netten.
39
Kortrijk met een schuchtere tegenprik. Via Fontenette gaat de bal naast.
42
Lokeren zet een mooie actie op via Mario Carevic. De bal wordt nog net in hoekschop gewerkt die weliswaar voor geen gevaar kan zorgen.
44
We krijgen één minuut extra.

Scheidsrechter
Rust
Lokeren zoekt de kleedkamers op met een 1-0 voorsprong. Na een mooie beginfase met wat kansen langs beide zijden verwaterde het spel. Tien minuten voor de rust opende Moussa Maazou de score. Kortrijk heeft nog 45 minuten om deze achterstand om te buigen.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Kortrijk meteen met een schietkans voor Sven Kums. Doelman Barry Copa kan het gevaar weren.
46
Kortrijk trapt de tweede helft op gang.
48
Opnieuw Barry Copa met een goede redding, dit op een harde knal van Istvan Bakx.
52
Olivier Doll kopt een hoekschop net voorlangs.
54
Coulibaly schiet bijna raak na een geslaagde actie.
56
Doelman Barry Copa met een geweldige reflex op een even geweldige vrije trap van Sven Kums! Lokeren behoudt voorlopig zijn krappe voorsprong.