Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)

Herbeleef Standard - Anderlecht (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Standard en Anderlecht live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Wie wordt kampioen? Standard voor de tiende keer of Anderlecht voor de 30ste keer? Vanavond kennen we het antwoord. Desnoods via verlengingen of strafschoppen.
Standard: Bolat Sinan, Camozzato Marcos, Onyewu Oguchi, Sarr Mohamed, Mulemo Landry, Dalmat Wilfried, Defour Steven, Witsel Axel, De Camargo Igor, Mbokani Dieumerci, Jovanovic Milan.
Anderlecht: Schollen Davy, Deschacht Olivier, Juhasz Roland, Van Damme Jelle, Wasilewski Marcin, Biglia Lucas, Boussoufa Mbark, Chatelle Thomas, Polak Jan, Legear Jonathan, De Sutter Tom.
00:00
In een kolkend Sclessin staan de spelers klaar om het veld te betreden.
1
We zijn begonnen!
2
Een vrije trap van Legear blijft hangen, maar Bolat kan de bal uit de lucht plukken.
5
 Gele kaart voor Olivier Deschacht
Olivier Deschacht krijgt meteen geel na een stevige overtreding op Camozzato.
7
De Camargo werkt iets te enthousiast met de elleboog. Wasilewski houdt er een bloedend voorhoofd aan over.
10
Standard dwingt de eerste hoekschop van de wedstrijd af.
10
Witsel maakt een overtreding bij de hoekschop op Deschacht.
11
Een schotje van De Sutter gaat vrij ver over.
14
De Camargo kan niet goed bij een voorzet van Defour en kopt ongevaarlijk naast.
16
Dalmat gaat neer in het strafschopgebied na heel licht contact, maar Allaerts fluit niet. Terecht, zo lijkt.
17
Beide teams spelen zeer gretig. Het is duidelijk wat er op het spel staat vanavond.
18
De eerste grote kans van de wedstrijd is voor Anderlecht. Een ingooi van Boussoufa wordt doorgekopt door De Sutter en Van Damme kopt nipt over.
23
Virtueel is Standard kampioen. Anderlecht moet scoren wil het nog een kans maken op de titel.
24
Een vrije trap van Dalmat belandt in de handen van Schollen.
25
 Gele kaart voor Lucas Biglia
Biglia krijgt geel voor z'n reactie na de overtreding van Defour.
25
 Gele kaart voor Steven Defour
Defour krijgt geel na een stevige overtreding op Biglia. Nadien volgt er een opstootje.
30
Schollen komt in botsing met Bernardez en de verdediger van Anderlecht blijft liggen.
33
Jelle Van Damme kopt over de kooi van Bolat.
36
De kansen zijn zeer schaars in deze eerste helft, maar spannend is het wel.
38
Mbokani gaat neer in het strafschopgebied na een contact met Bernardez en ref Allaerts wijst naar de stip!
40

Goal
Doelpunt van Axel Witsel (Onbekend Onbekend)
Witsel zet de strafschop feilloos om. Standard staat op voorsprong!
42
Defour werkt de bal bijna in eigen doel. Bolat moet het leer onder de lat in hoekschop tikken.
43
De hoekschop levert geen gevaar op.
44
Sclessin ontploft. Standard dreigt opnieuw. Een schot van De Camargo gaat niet ver naast.
45
De Sutter kopt een voorzet van Biglia voorlangs.
45+1
 Gele kaart voor Landry Mulemo
Geel voor Mulemo na hands.
45+2
Bolat heeft zich geblesseerd en heeft verzorging nodig.

Scheidsrechter
Rust
Standard is virtueel kampioen. De Rouches gaan met een voorsprong de rust in. Anderlecht moet scoren om nog verlengingen af te dwingen.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
De tweede helft is begonnen! De laatste 45 minuten van het seizoen 2008-2009?
46
Standard is meteen gevaarlijk via een voorzet van Dalmat, maar Schollen redt. Nadien trapt Witsel naar doel, maar Schollen redt opnieuw (in twee keer).
46
Er is tijdens de rust nog druk nagepraat over de strafschop. Het was een lichte penalty, heel veel contact was er niet. Maar Standard staat wel op voorsprong.
48
De Camargo kopt naast de kooi van Schollen.
49
De eerste kans voor Anderlecht na de rust: Legear trapt op Bolat.
55
 Gele kaart voor Roland Juhasz
Overtreding van Juhasz op Mbokani en geel voor de Anderlecht-verdediger.
56
Een vrije trap van Dalmat belandt in de muur.
56
Standard komt dicht bij de 2-0. Witsel brengt de bal voor en Mbokani trapt nipt naast.
59
Boussoufa kopt een voorzet van Biglia over, maar de Marokkaan kwam in contact met Bolat en blijft liggen.
59
Bolat bokste tegen het hoofd van Boussoufa en die blijft bewusteloos liggen.
61
Boussoufa staat weer recht. Kan hij nog verder?
62
Boussoufa staat weer tussen de lijnen.
64
Vervangen Victor Bernardez
Ingevallen Romelu Lukaku

Romelu Lukaku, het jonge talent van Anderlecht, vervangt Bernardez.
70
Anderlecht probeert de druk op te voeren.
71
Lukaku is bij Anderlecht goed ingevallen. Een goeie voorzet kent echter geen vervolg.
75
Standard loert op de counter en breekt soms gevaarlijk uit.
77
Vervangen Olivier Deschacht
Ingevallen Thomas Chatelle

Jacobs neemt risico's en gooit Chatelle in de strijd voor Deschacht.