kvmKV Mechelen
andAnderlecht
Datum: 25/10/2009 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Achter de Kazerne
Anderlecht wint topper om tweede plek
Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Anderlecht wint topper om tweede plek
Foto: © SC

Anderlecht blijft in het spoor van leider Club Brugge. Paars-wit won met 0-2 op het veld van KV Mechelen en behoudt zo zijn tweede plek.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor Anderlecht. Paars-wit nam de partij in handen en kwam al gauw op 0-1. Boussoufa legde de bal panklaar op het hoofd van Lukaku, die wellicht zijn makkelijkste goal tot nog toe scoorde. 

KV Mechelen trok daarna voluit ten aanval, maar had het aanvankelijk moeilijk om kansen te creëren. Lukaku was zelfs erg dicht bij de 0-2, Renard redde knap. 

Iets na het halfuur was KV Mechelen wel erg dicht bij de gelijkmaker. Mazuch miste zijn interventie, waardoor Nong alleen voor doel kwam. De aanvaller trapte onbesuisd naast. Niet veel later moest Deschacht attent tussenkomen om een poging van Destorme uit doel te houden.

Op slag van rust liet KV zijn beste kans van de eerste helft noteren. Nong kon na een knappe counter zijn kans wagen, de bal werd net voor de lijn weggeveegd. Zo bleef de 0-1 voorsprong van Anderlecht tot aan de rust op het scorebord staan.

Na de pauze ging Mechelen opnieuw op zoek naar de gelijkmaker, maar het bleef vooral bij steriele druk. Uiteindelijk viel de tweede goal van de avond aan de overkant. Boussoufa dribbelde zich vanop de linkerflank naar de zestien en haalde daar knap uit. Doelman Renard was kansloos: 0-2.

Toch gaf de thuisploeg niet op. KV Mechelen bleef drukken, kreeg ook enkele leuke kansjes op de aansluitingstreffer, maar die kwam er uiteindelijk niet. Lukaku was in de slotfase zelfs nog dicht bij de 0-3, Renard kwam opnieuw gepast tussen.

Uiteindelijk bleef het bij twee doelpunten, waardoor Anderlecht in het spoor van leider Club Brugge blijft. De achterstand van paars-wit bedraagt één punt. Bovendien vergroot de vice-kampioen de kloof met KV Mechelen en Standard tot vijf punten.

Opstellingen

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Renard Olivier 90' -
Van Hoevelen Kenny 90' -
Ivens Jonas 90' -
Ghomsi Antonio   90' -
Van Dessel Romeo 90' -
Persoons Koen 90' -
Gorius Julien 81' -
Buyens Yoni 85' -
Destorme David 66' -
Mununga Joachim 90' -
Nong Aloys   90' -
  Bank G Beoordeel
Vrancken Wouter 5'  
Dialiba Diabang Boubacar 9'  
Rossini Giuseppe 24' -

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Proto Silvio   90' -
Deschacht Olivier   90' -
Juhasz Roland 90' -
Mazuch Ondrej 90' -
Chatelle Thomas 60' -
Boussoufa MbarkA   90' -
Biglia Lucas 90' -
Gillet Guillaume   90' -
Sare Bakary   90' -
Suarez Matías 90' -
Lukaku Romelu 84' -
  Bank G Beoordeel
Frutos Nicolas 6'  
Kouyate Cheikhou 30' -
Herbeleef KV Mechelen - Anderlecht