lokSporting Lokeren
gnkKRC Genk
Datum: 23/10/2009 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Daknam
Vanhaezebrouck redt zijn vel
Nico Wieme
| 0 reacties
Vanhaezebrouck redt zijn vel
Foto: © SC

KRC Genk heeft het vel van trainer Hein Vanhaezebrouck gered. De Limburgers gingen vrijdagavond met 0-2 winnen op het veld van Lokeren. De randverschijnselen waren een groter gespreksonderwerp dan de match zelf.

Beide teams leefden niet echt in een serene sfeer naar de match toe. Bij Lokeren was de spanning te snijden na de onderlinge twist tussen Frédéric Dupré en Roger Lambrecht. De Lokerenvoorzitter zette zijn verdediger op non-actief na een te scherp interview in de media. Ook Genk kende geen rustige aanloop naar deze match want voorzitter Harry Lemmens gaf maandag zijn ontslag na de lamentabele verrichtingen van zijn spelers de voorbije weken.

De eerste helft tussen Lokeren en Genk was er één om vlug te vergeten. Het was duidelijk dat bij beide teams de crisis om de hoek loerde. Het was echt zoeken naar uitgespeelde kansen. Naar het einde van de eerste helft nam Lokeren, onder leiding van een bedrijvige Carevic, wel het heft in handen, maar dat leidde niet echt tot succes.

De tweede helft leek een kopie van de eerste te worden tot Joneleit een vrije trap in één tijd op de slof nam en raak trof voor de Limburgse fusieclub. Nadat Janczyk dé kans op de gelijkmaker verkeken had, verdubbelde Camus op voorzet van Buffel de score voor de bezoekers.

Lokeren was niet meer in staat het tij te keren en ontsnapte zelfs aan de 0-3. Na het laatste fluitsignaal kreeg de thuisploeg een striemend fluitconcert van zijn eigen aanhang over zich heen. Lokerencoach Jankovic komt in nauwe schoentjes te zitten, Genktrainer Vanhaezebrouck kan minstens nog een week opgelucht ademhalen.

Opstellingen

Sporting Lokeren Sporting Lokeren

  Speler G Beoordeel
Strul Avi 90' -
Gueye Ibrahima   90' -
El Mouataz Hassan 90' -
Sokota Tomislav 90' -
Carevic Mario   90' -
Ziv Yoav 90' -
Overmeire Killian 90' -
Copa Barry Boubacar 90' -
Smajic Sulejman 90' -
De Pauw Nill 87' -
Janczyk Dawid 63' -
  Bank G Beoordeel
Malki Sabah Sanharib 27' -
Mbayo Marcel 3'  

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Tözser Daniel 90' -
Joneleit Torben 90' -
Pudil Daniel 90' -
Anele Ngongca 90' -
Verhulst Davino 90' -
Koita Moussa 90' -
Carlos Joao 90' -
Camus Fabien 90' -
Dos Santos Tiago Silva 90' -
Buffel Thomas A 82' -
Daeseleire Dimitri   74' -
  Bank G Beoordeel
Matoukou Eric 16' -
De Bruyne Kevin 8'  
Hubert David -  
Herbeleef Sporting Lokeren - KRC Genk