Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Lotto Park
Anderlecht zonder glans voorbij Lokeren
Fabian Morren

Anderlecht heeft Lokeren na een matige prestatie verslagen met 2-0. Paars-wit blijft dankzij die zege wel in het spoor van koploper Club Brugge.

Dat Lokeren aan de rust 1-0 achter stond in het Astridpark had het vooral aan zichzelf te wijten. De bezoekers speelden goed, zelfs beter dan Anderlecht, maar in de zone van de waarheid ging het telkens mis. Zo was Tshimanga heel dicht bij de openingstreffer. Silvio Proto redde echter de meubelen voor Anderlecht.

De thuisploeg speelde te traag en zonder inspiratie. De afwezigheid van Mbark Boussoufa was daar wellicht niet vreemd aan. Gelukkig voor Anderlecht is er nog Romelu Lukaku. De 16-jarige aanvaller stuurde de Brusselaars toch nog met een goed gevoel de kleedkamers in. Met een rake kopbal, na een voorzet van Jelle Van Damme, bracht hij zijn team op voorsprong.

Suarez beslist duel

In de tweede helft was er weinig beterschap merkbaar bij de vice-kampioen, maar dankzij een flits van Gillet en Suarez kwam de zege niet meer in gevaar. Een breedtepass van Gillet bereikte de Argentijnse aanvaller van Anderlecht en oog in oog met Lazic faalde Suarez niet. In het verdere verloop van de wedstrijd kreeg Golan nog een uitstekende kans op de aansluitingstreffer, maar Anderlecht gaf de drie punten niet meer uit handen. (AN)