Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Jules Ottenstadion
Germinal Beerschot doet Gent weer twijfelen
Fabian Morren

AA Gent blijft zwalpen. De Buffalo's verloren op eigen veld met 0-1 van Germinal Beerschot en doen zo een slechte zaak in de strijd om een ticket voor de play-offs.

De eerste kans was meteen raak voor Germinal Beerschot. Een hoekschop van Bart Goor werd in doel verlengd door Faris Haroun. Gent reageerde met een kans voor Wils, maar zag toch vooral hoe Germinal Beerschot de 0-2 liet liggen. Haroun kon tot twee keer toe de voorsprong verdubbelen. De middenvelder vergat het echter af te maken.

Gent speelde voor de rust ondermaats. De onvrede bij de Gentse fans was groot en de spelers werden getrakteerd op fluitconcerten. Het inspireerde de thuisploeg alvast niet. De slordigheden stapelden zich op en kansen bleven uit. Germinal Beerschot hield alles makkelijk onder controle.

Gent iets beter

Gent kwam een pak snediger uit de kleedkamers. Al meteen volgde er een goeie mogelijkheid voor Lepoint. De poging van de middenvelder werd echter op vakkundige wijze gepareerd door Pacovski. Ook een vrije trap van Milos Maric leverde niet het gewenste resultaat op.

Omdat de bezoekers in de tweede helft niet optimaal profiteerden van de ruimte die ze kregen, bleef het spannend tot het laatste fluitsignaal. Germinal Beerschot kwam echter nog het dichtst bij een treffer. MacDonald trapte tegen de paal. Pas helemaal in de slotfase viel de gelijkmaker toch bijna nog na wat geharrewar. Gent haalde uit zijn laatste zeven duels amper vijf punten. (AN)