Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Jules Ottenstadion
AA Gent zet ook Cercle Brugge opzij
Fabian Morren

AA Gent heeft na de knappe zege van vorige week tegen Standard opnieuw gewonnen. De Buffalo's waren thuis te sterk voor Cercle Brugge: 3-1.

Na een aarzelende start nam Gent iets voorbij het kwartier de leiding. Na een overtreding van Kelhar wees ref Alain Hamer naar de stip. Milos Maric zette de strafschop beheerst om. Enkele minuten later verdubbelenden de Buffalo's hun voorsprong. Jo Coppens liet zich verrassen door een schot van Roberto Rosales.

Wie een antwoord van Cercle Brugge verwachtte, bleef op zijn honger zitten. De bezoekers speelden zonder inspiratie en konden doelman Jorgacevic niet bedreigen. In de tweede helft kantelde de wedstrijd echter. Oleg Iachtchouk strafte na vijf minuten matig verdedigend werk van Gent af en zorgde weer voor hoop bij de bezoekers.

Thijs beslist

Wat later kwam Bozovic zelfs al dicht bij de gelijkmaker. Het schot van de spits ging echter nipt naast. Aan de overkant belandde een schot van Christophe Lepoint tegen de lat. Nadien ging de amusementswaarde weer omlaag. Pas in het slotkwartier kon de ingevallen Foley nog even voor gevaar zorgen, maar de Bernd Thijs stelde de zege van Gent veilig. (AN)