zwaZulte Waregem
lokSporting Lokeren
1-0
Datum: 29/11/2009 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Regenboogstadion
Zulte Waregem doet het zuinig tegen Lokeren
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Zulte Waregem doet het zuinig tegen Lokeren
Foto: © SC

Zulte Waregem heeft een zuinige zege geboekt tegen een zwak Lokeren. Karel D'Haene zorgde met een kopbal voor het enige doelpunt van de avond. Zulte Waregem staat een stap dichter bij de play-offs voor de landstitel.

Zulte Waregem begon furieus aan de wedstrijd. De bezoekende defensie werd in het openingskwartier overrompeld. Seizoensrevelatie Teddy Chevalier bezorgde linksachter Yoav Ziv meermaals een verkoudheid.

De thuisploeg zag het overwicht echter niet beloond met een voorsprong. Ernest Nfor knalde na amper 17 seconden de eerste poging al op Jugoslav Lazic. Een kopbal van Bart Buysse waaide over de kooi van de Servische doelman, Kevin Roelandts besloot een wenkende kans naast.

Jacky Mathijssen zag zijn jongens amper voet op de West-Vlaamse grond zetten. Sanharib Malki stak halfweg de eerste helft een eerste keer het neus aan het venster. De kopbal van de Syriër waaide over.

Tien minuten voor rust kreeg Zulte Waregem toch zijn verdiende voorsprong. Lazic hield een kopstoot van Nfor met een knappe reflex nog uit zijn doel, maar was kansloos op de rebound van Karel D'Haene: 1-0. Dawid Janczyk kreeg uit het niets nog een kans om de bordjes nog voor rust terug gelijk te zetten, maar besloot alleen voor doel recht op Sammy Bossut.

Katuku Tshimanga schoot de eerste kans na rust op de paal. Het was de enige keer dat Lokeren in de tweede helft dicht bij een doelpunt kwam. Een slordig spelend Zulte Waregem hield de bezoekers echter zelf in de wedstrijd. Een schot van Buysse waaide nipt over en een lage schuiver van Van Nieuwenhuyze streelde de buitenkant van de paal.

De beste kans was nog voor Chevalier. De Fransman kreeg een vrije schietkans nadat Lazic onder een voorzet van Berrier ging, maar vergat het cadeau te verzilveren en schoot voorlangs.

Zulte Waregem pakt zes op zes en slaagt een kloofje met de nummer zeven uit het klassement. KV Mechelen volgt al op vijf punten. Lokeren blijft met 1 op 9 onderin hangen. (AN)

Opstellingen

Zulte Waregem Zulte Waregem

  Speler G Beoordeel
Bossut Sammy 90' -
Minne Stijn 90' -
Colpaert Steve 90' -
Van Nieuwenhuyze Ludwin   90' -
Roelandts Kevin 90' -
Chevalier Teddy 90' -
Nfor Ernest 90' -
Berrier Franck 90' -
Ernemann Steffen 90' -
Buysse Bart 90' -
D'Haene Karel 90' -
  Bank G Beoordeel
Hyland Khaleem -  

Sporting Lokeren Sporting Lokeren

  Speler G Beoordeel
Lazic Jugoslav   90' -
Ziv Yoav 90' -
Doll Olivier 90' -
Strul Avi 90' -
Overmeire Killian 90' -
Golan Omer   90' -
Dupré Frederic 90' -
Janczyk Dawid 90' -
Malki Sabah Sanharib 45' -
Gueye Ibrahima   90' -
Tshimanga Derrick 90' -
  Bank G Beoordeel
Smajic Sulejman   45' -
Herbeleef Zulte Waregem - Sporting Lokeren