Stadion: Regenboogstadion

Herbeleef Zulte Waregem - Sporting Lokeren (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Zulte Waregem en Sporting Lokeren live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Lokeren gaat vanavond op bezoek bij Zulte-Waregem. Bij de thuisploeg loopt momenteel alles naar wens. Vorige week wonnen de West-Vlamingen nog zeer vlot van KV Mechelen. Bij Lokeren is elk punt welkom. De ploeg van Mathijssen staat voorlaatste, mits winst springen ze wel een plaatsje hoger. In de heenronde eindigde het duel op 1-1.
Zulte Waregem: Bossut Sammy, Minne Stijn, Colpaert Steve, Van Nieuwenhuyze Ludwin, Roelandts Kevin, Chevalier Teddy, Nfor Webnje Ernest, Berrier Franck, Ernemann Steffen, Buysse Bart, D'Haene Karel.
Lokeren: Lazic Jugoslav, Ziv Yoav, Doll Olivier, Strul Avi, Overmeire Killian, Golan Omer, Dupré Frederic, Janczyk Dawid, Malki Sabah Sanharib, Gueye Ibrahima, Tshimanga Katuku.
1
We zijn begonnen aan de voorlaatste wedstrijd van deze speeldag.
2
Zulte-Waregem trekt meteen ten aanval, Nfor trapt de eerste kans op Lazic.
3
Na drie minuten is het meteen duidelijk wie de beste ploeg is. Ziv kan voorlopig Chevalier maar niet bijhouden.
7
De thuisploeg blijft aandringen, Buysse kopt een corner net over de goal.
13
De openingsminuten zijn zeer aangenaam om te volgen. Ernemann kraakt zijn schot waardoor zijn bal naast belandt. Zulte-Waregem is met voorsprong de beste ploeg.
15
De kansen voor Zulte blijven zich maar opstapelen. Nu mist ook Roelandts een goede kans.
18
Er wordt opnieuw een hoekschop weggeven door Lokeren. Die corner levert echter niets op.
20
Eerste goede kans voor Lokeren. Malki kopt een voorzet van Dupré net over de deklat.
21
 Gele kaart voor Omer Golan
Golan zorgt met een swalbe voor de eerste gele kaart van de wedstrijd.
25
Nfor loopt buitenspel, het publiek is het er niet mee eens.
29
Lokeren dringt nu een beetje aan. Golan dwingt de tweede hoekschop af. Ook die stilstaande fase levert niets op.
34

Goal
Doelpunt van Karel D'Haene (Onbekend Onbekend)
Na een redding van Lazic komt de bal bij D'Haene die niet meer kon missen. De thuisploeg staat op een verdiende voorsprong.
38
D'Haene zorgt opnieuw voor gevaar bij een corner. De bal wordt ditmaal net op tijd weggewerkt. De daaropvolgende counter wordt snel onderschept door Zulte-Waregem.
42
Opnieuw krijgt Ernemann een kans, zijn vluchtschot is opnieuw niet binnen het kader.
44
Ideale kans voor Lokeren nu, Janczyk geraakt echter niet voorbij Bossut.

Scheidsrechter
Rust
De eerste helft begon zeer goed voor de thuisploeg. De eerste 20 minuten domineerde Zulte-Waregem zonder te kunnen scoren. Daarna ging de storm wat liggen en probeerde Lokeren iets te forceren. Tien minuten voor tijd zorgde D'Haene toch voor de verdiende voorsprong. Lokeren zal uit een ander vaatje moeten tappen als ze aanspraak willen maken op een punt of de drie punten.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Vervangen Sabah Sanharib Malki
Ingevallen Sulejman Smajic

46
Scheidsrechter Flament heeft de tweede helft op gang gefloten. Kan Lokeren nog iets terug doen of boekt Zulte Waregem een nieuwe zege?
47
De eerste kans is alvast voor de bezoekers. Tshimanga knalt vanuit een scherpe hoek op de buitenkant van de paal.
51
 Gele kaart voor Sulejman Smajic

54
Zulte Waregem neemt de wedstrijd terug in handen. Een afstandsschot van Buysse gaat maar nipt over doel.
55
Chevalier krijgt een uitstekende mogelijkheid om de score te verdubbelen. De Fransman wacht te lang om te besluiten en laat zich het leer afsnoepen door Ziv.
56
De 2-0 hangt in de lucht. Van Nieuwenhuyze probeert met een lage schuiver Lazic te verschalken. Het leer streelt de paal, doeltrap voor de Serviër.
62
Zulte Waregem drukt, maar slaagt er voorlopig niet in om de wedstrijd in een beslissende plooi te leggen. Jacky Mathijssen ziet zijn spelers doelloos rondlopen. Lokeren slaagt er niet in om een deftige aanval in elkaar te boksen.
65
Gevaarlijk standje voor de kooi van Lazic. Dupré wil het leer met de borst terugleggen tot bij zijn doelman, maar Nfor zit er bijna tussen. Lokeren komt opnieuw goed weg.
69
Avi Strul bezorgt met een eigen doelpunt bijna zelf voor de 2-0. De verdediger knalt een voorzet van Roelandts bijna in eigen doel, de hoekschop levert niets op voor Zulte Waregem.
75
Lokeren komt nog eens piepen aan het doel van Bossut. Colpaert is goed teruggekeerd om een schot van Janczyk in hoekschop te werken. De Oost-Vlamingen doen er niets mee.
80
 Gele kaart voor Ibrahima Gueye

80
 Gele kaart voor Ludwin Van Nieuwenhuyze

83
Lazic gaat onder een voorzet van Berrier door, maar kan opgelucht ademhalen. Chavalier laat het cadeau liggen en schiet voorlangs.
89
Zulte Waregem is op weg naar 6 op 6. Lokeren lijkt de hoop op puntengewin aan de Gaverbeek te hebben opgegeven.
90+1
Bossut moet toch nog eens in actie komen. Een vrije trap van Smajic waait tot aan de tweede paal, Bossut pakt eenvoudig uit de lucht.
90+2
Lazic gooit een vrije trap nog in de zestienmeter. Het levert echter niets op voor Lokeren. Zulte Waregem houdt de drie punten thuis.