Datum: 05/12/2009 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)

Herbeleef Standard - Germinal Beerschot (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Standard en Germinal Beerschot live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf

Opstellingen
Standard: Bolat Sinan, Camozzato Marcos, Mangala Eliaquim, Mulemo Landry, Sarr Mohamed, Carcela-Gonzalez Mehdi, Dacourt Olivier, Dalmat Wilfried, Witsel Axel, De Camargo Igor, Jovanovic Milan.
Germinal Beerschot: Pacovski Tomislav, Clement Philippe, Mikulic Tomislaw, Monteyne Martijn, Monteyne Pieterjan, De Decker Wim, Goor Bart, Haroun Faris, Wamfor Justice, Dosunmu Tosin, MacDonald Sherjill.
1
De aftrap wordt gegeven door Sinterklaas. Kan hij Standard na drie nederlagen op rij geluk bezorgen?
3
Standard lijkt zich bewust van de druk die er op hun schouders rust en probeert de wedstrijd meteen in handen te nemen. De bezoekers komen er niet aan te pas.
7
Germinal Beerschot is de eerste minuten goed doorgekomen en steekt zelf de neus aan het venster. Voorlopig moeten we het op Sclessin zonder kansen stellen.
12
De eerste echte kans is voor de bezoekers. Het leer belandt na een vlotte aanval voor de voeten van Goor. Die dwingt Bolat tot een knappe parade.
13
Het is nog niet afgelopen. Goor is opnieuw gevaarlijk. Deze keer is zijn schot minder goed gericht en vliegt het over.
14
 Gele kaart voor Philippe Clement

15
De Camargo is op de grond blijven liggen na een duel met Clement. De wedstrijd wordt even stilgelegd.
17
Wat een redding van Pacovski. Hij houdt Igor De Camargo van de openingstreffer. De Rode Duivel knalde in de draai richting doel, maar de Macedoniër tikte de poging met een ultieme reflex in hoekschop.
19
Het spel gaat goed op en neer. Monteyne gooit de bal voor doel en Dosunmu duikt er naar toe. De kopbal van de Nigeriaan gaat naast.
20
Opnieuw Standard met dreiging. Een afgeweken schot van Cyriac gaat via een Antwerps been naast. De hoekschop levert niets op.
22
Carcela probeert zich aan de rechterkant door te zetten en schiet richting doel. Pacovski heeft weinig problemen met het schot.
28
Bart Goor gaat zwaar door op Sarr. Scheidsrechter Vink geeft de middenvelder een vermaning.
31
Germinal is dicht bij de 0-1. Dosunmu zet zich knap door op rechts en brengt voor. Zijn voorzet wordt net op tijd weggewerkt. Wamfor gooit de afvallende bal terug in de zestien, Haroun kopt naast.
33
De supporters van Standard willen een penalty, maar Vink geeft de Rouches een hoekschop. Haroun speelde nog net de bal uit de voeten van Witsel.
35
De hoekschop levert bijna een doelpunt op, maar Mangala plaatst het leer over.
36
Het blijft kansen regenen op Sclessin. Nu was het opnieuw de beurt aan Germinal Beerschot. MacDonald brengt de bal voor tot bij Dosnumnu, maar die krijgt niet meer dan een hoekschop. Die levert de Antwerpenaren niets op.
37
Haroun lijkt zich geblesseerd te hebben bij zijn tackle. Victor Wanyama maakt zich klaar om in te vallen.
38
Vervangen Faris Haroun
Ingevallen Victor Wanyama


39
 Gele kaart voor Olivier Dacourt

40

Goal
Doelpunt van Bart Goor (Victor Wanyama)
Germinal Beerschot komt op voorsprong na een schitterend doelpunt van Bart Goor. De middenvelder legt aan van op 20 meter en krult het leer enig mooi voorbij Bolat.
43
Aiaiai! MacDonald krijgt de ideale kans op de 0-2, maar de Nederlander schiet recht in het gezicht van Ramos. Deze bal had moeten hangen.
45
Germinal Beerschot krijgt nog een hoekschop. De Standard-verdedigers begrijpen het niet meer en gaan met elkaar in discussie.


Scheidsrechter
Rust
Na een meer dan genietbare eerste helft gaat Germinal Beerschot met een 0-1-voorsprong de rust in. De Antwerpenaren waren de enigen die wisten te scoren uit een regen aan kansen. Bart Goor verschalkte Sinan Bolat met een prachtige krul.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
We zijn begonnen aan de tweede helft.
53
 Gele kaart voor Tomislaw Mikulic

56
Het tempo in de tweede helft ligt lager. Standard krijgt nu wel een vrije trap op een interessante plek.
56
 Gele kaart voor Gohi Bi Cyriac

58

Goal
Doelpunt van Milan Jovanovic (Onbekend Onbekend)
En het staat 1-1. Jovanoivic krult de vrije trap in de korte hoek. Pacovski komt er nog aan, maar kan de gelijkmaker niet verhinderen.
60
En het staat bijna 2-1. Een schot van Axel Witsel hobbelt maar een metertje naast. Gaat Standard erop en erover?
61
Opieuw Luiks gevaar. De Camargo neemt een lange bal goed aan en schiet in de draai op doel. Pacovski kent geen problemen.
61
En het spel gaat weer snel op en neer. Nu krijgt Dosunmu een kans. De Nigeriaan kan vrij aanleggen en moet eigenlijk scoren, maar trapt onbegrijpelijk naast. Germinal Beerschot speelt met vuur.
63

Goal
Doelpunt van Tosin Dosunmu (Onbekend Onbekend)
En het staat dan toch 1-2 dankzij Dosunmu. Nadat Wamfor eerst nog op Bolat strandt, kan Dosunmu deze keer niet meer missen. Hij schiet het leer voorbij twee Standard-verdedigers in doel.
66
De Rouches geven niet op en worden bijna beloond. Clement werkt een voorzet van Cyriac bijna in eigen doel. De hoekschop levert niets op.
68
Vervangen Eliaquim Mangala
Ingevallen Landry Mulemo


70
Vervangen Gohi Bi Cyriac
Ingevallen Wilfried Dalmat


71

Goal
Doelpunt van Igor De Camargo (Wilfried Dalmat)
Van een gouden wissel gesproken. Dalmat gooit het leer in de zestien. De Camargo komt uitstekend ingelopen en kopt de 2-2 onhoudbaar tegen de netten.
76
Het tempo gaat niet liggen op Sclessin. Monteyne kan nog net een voorzet van De Camargo onschadelijk maken voor een aanstormende Standard-speler. Trekt er nog een ploeg aan het langste eind of verdelen Standard en Beerschot de buit?
79
Milan Jovanovic zet Pacovski nog eens aan het werk. De Macedoniër heeft weinig problemen met de lage schuiver van de Serviër.
83
Vervangen Olivier Dacourt
Ingevallen Grégory Dufer


85
Geen van beide ploegen lijkt tevreden met een puntendeling. MacDonald kapt zich mooi voorbij Sarr, zijn schot wordt door Bolat gepareerd.
86
Auch! Philippe Clement is op de grond blijven liggen na een late tackle van Witsel. Germinal Beerschot trapt het leer buiten.
90
De spelers blijven ervoor gaan tot de laatste seconde. MacDonald probeert Dosunmu na een knappe één-twee vrij te spelen voor Bolat, maar de pass van de Nederlander is net iets te hard.
90+1
Vervangen Justice Wamfor
Ingevallen Ivan Leko


90+2
Standard krijgt in de ultieme slotseconden nog een vrije trap op 22 meter voor doel. Kunnen de Luikenaars nog iets doen?
90+2
Na een korte vrije trap belandt het leer voor de voeten van Carcela. De middenvelder knalt de laatste kans van de wedstrijd over.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.