Datum: 11/12/2009 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Het Kuipje

Herbeleef Westerlo - Anderlecht (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Westerlo en Anderlecht live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Anderlecht trekt vanavond naar het Westelse Kuipke. In het verleden stond deze verplaatsing meer dan eens synoniem voor een zware wedstrijd en meer dan eens beten de Brusselaars in het Kempense zand. Volgens Anderlechtcoach Ariël Jacobs zal het vanavond zo ver niet komen, want hij beschouwt Westerlo niet meer als het zwarte beest van paars-wit. De leidersploeg gaat voor een 24 op 24, Westerlo wil zijn goede thuistraditie verderzetten. De troepen van Jan Ceulemans zijn al vijf thuisduels ongeslagen met een 13 op 15 en zijn drie competitieduels zonder tegendoelpunt. Westerlo kan niet rekenen op de diensten van de geblesseerden De Kelver en Van Asten. Vanaudenaerde is geschorst na zijn rode kaart op Genk. Bij Anderlecht zitten Kanu, Sare, Reynaldo, Wasilewski en Polak in de ziekenboeg. Biglia is geschorst. Boussoufa trainde gisteren niet wegens ziekte, maar geraakt wel speelklaar.
Opstellingen
Westerlo: De Winter Yves, Van Kerckhoven Nico, Van Hout Joris, Mravac Adnan, Quina Nelinho Minzun, Delen Jef, Iakovenko Oleksandr, De Petter Steven, Annab Lens, Obiora Odita Emanuel, Ceesay Momodou.
Anderlecht: Proto Silvio, Van Damme Jelle, Deschacht Olivier, Juhasz Roland, Mazuch Ondrej, Legear Jonathan, Boussoufa Mbark, Gillet Guillaume, Kouyate Cheikhou, Suarez Matías, Lukaku Romelu.
1
De aftrap van de achttiende speeldag heeft net plaatsgevonden.
2
Westerlo komt een eerste keer piepen. Het schot van Anab waait echter ver naast.
3
Het antwoord van Anderlecht laat niet lang op zich wachten. Legear met een goede voorzet die De Winter door zijn handen laat glippen. Gelukkig voor de Westerlodoelman is er niemand van de Brusselaars gevolgd.
6
Westerlo begon goed met die actie van Anab, maar moet geleidelijk aan het initiatief aan Anderlecht laten.
8
Iakovenko wordt door Kouyaté aan de rand van de zestien van de sokken gelopen, maar ref Allaerts gebaart om voort te spelen. Een beslissing waarmee het Westelse publiek duidelijk geen vrede neemt.
10
Nu toch weer een kansje voor de thuisploeg. Iakovenko bedient Van Hout die van op rechts de bal voor doel zwiept. Ceesay kopt de bal met de achterkant van het hoofd over het doel van Proto.
11
En daar is Westerlo opnieuw. De Petter trapt een afvallende bal met rechts, maar dat blijkt niet zijn beste voet te zijn. Het schot mist precisie.
16
Westerlo heeft het evenwicht hersteld. Na een hoekschop van Iakovenko troeft Obiora Mazuch af, maar zijn kopbal gaat voorlangs.
23
Na een misverstand tussen Deschacht en Proto kan Odita net niet profiteren.
24
De eerste echte kans van Anderlecht is een feit. Boussoufa stuurt Legear weg, maar die vindt De Winter op zijn weg.
27
En daar is Anderlecht opnieuw. De Winter houdt Suarez van de 0-1. Legeaer bedient de Argentijn, maar de Westerlodoelman duwt het schot van de paars-witte spits nog net tegen de paal.
33
Na een assist van Ceesay kan De Petter aanleggen, maar die ziet zijn schot hoog over gaan.
35

Goal
Doelpunt van Romelu Lukaku (Mbark Boussoufa)
Wat een geluksgoal van Anderlecht. Boussoufa trapt op doel, maar raakt de bal compleet verkeerd. Nadat Mravac ook nog eens naast de bal trapt, komt die in het bezit van Lukaku en die kans moet je de jonge Anderlechtspits niet geven.
37
Westerlo reageert meteen. Een vrijschop van Iakovenko gaat een metertje naast het doel van Proto.
41
Proto bokst nu een vrijschop van Iakovenko met de vuisten weg. Het leer belandt in de voeten van Delen die een voorzet in de handen van Proto trapt.
42
Op aangeven van De Petter knalt Odita de bal in de winkelhaak binnen. Allaerts keurt het doelpunt echter af voor buitenspel. Hier komt Anderlecht goed weg.
45
We spelen één minuut over.


Scheidsrechter
Rust
Anderlecht trekt met een gevleide 0-1-voorsprong de rust in. Paars-wit zette Westerlo meteen onder druk, maar tot uitgespeelde mogelijkheden leidde dit niet. Ook Westerlo kreeg nauwelijks een kans in elkaar gebokst. Toen Boussoufa zijn schot kraakte, kwam het leer in de voeten van Lukaku terecht en die aarzelde niet. Odita bracht kort daarop de bordjes in evenwicht, maar het doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
We zijn er weer aan begonnen. Mag Anderlecht over 45 minuten zijn achtste zege op rij binnenhalen of prikt Westerlo toch nog tegen?
47
De Kempenaren laten meteen hun ambities zien. Ceesay troeft Deschacht af, maar er is geen medespeler voor doel om zijn voorzet te verzilveren.
49
Opnieuw vecht Ceesay een duel uit, dit keer met Kouyaté. De Anderlechtmiddenvelder moet voor verzorging naar de kant.
51
De eerste kans van de tweede helft is een feit. Na een goede counter belandt de bal bij Odita en die plaatst het leer net naast de paal buiten. De Westerlospits had misschien beter de vrijstaande Ceesay aangespeeld.
55
Westerlo ruikt een doelpunt. Een schot van Iakovenko levert echter niets op.
57
De reactie van paars-wit mag er best zijn. Op vrijschop van Boussoufa mag Juhasz vrij naar doel koppen, maar de Anderlechtverdediger wordt teruggefloten voor buitenspel.
60
Vervangen Matías Suarez
Ingevallen Nicolas Frutos

Een zichtbaar ontevreden, maar ook onzichtbare Suarez maakt plaats voor de Reiger.
60
Frutos mist zijn entree niet. Luttele tellen nadat de Argentijn Suarez is komen vervangen, scoort hij. Weliswaar vanuit buitenspelpositie waardoor het feestje niet doorgaat.
62
De Winter toont zich paraat op een goede voorzet van Legear.
65
Anderlecht komt weer meer opzetten. Van Damme met de voorzet, Boussoufa kan er net niet bij.
66
Oh la la, hier ontsnapt Westerlo pas echt aan de 0-2. Boussoufa brengt de bal voor doel, maar Mrvac verschalkt bijna zijn eigen doelman. Er is nog een miraculeuze parade van De Winter nodig om Anderlecht van een dubbele voorsprong te houden.
70
Dit keer onderscheidt De Winter zich op een poging van De Winter. Westerlo lijkt niets meer te kunnen inbrengen tegen Anderlecht.
75
Ook Odita lijkt niet de vriend van ref Allaerts. De Westerlospits zoekt iets te nadrukkelijk de vrijschop, maar de wedstrijdleider gaat hier niet op in.
76
Vervangen Jonathan Legear
Ingevallen Thomas Chatelle

Chatelle mag nog een klein kwartier meedoen.
79
Westerlo dringt toch nog eens aan. Op voorzet van Iakovenko hinderen De Petter en Odita elkaar om gevaarlijk te zijn.
80
De Winter toont nog eens zijn kunnen. Nu belet hij Frutos op voorzet van Van Damme te scoren.
82

Goal
Doelpunt van Nicolas Frutos (Romelu Lukaku)
Uitstel van executie voor Westerlo. Bij zijn derde kans weet de Reiger toch te scoren. Westerlo lijkt er aan voor zijn moeite.
84
Vervangen Joris Van Hout
Ingevallen Emanuel Sarki


87
Proto behoedt Anderlecht voor een tegentreffer. De paars-witte goalie kan een pegel van Ceesay onschadelijk maken.
89
Met de moed der wanhoop gaat Westerlo toch nog op zoek naar een treffer. Dit keer onderschept Mazuch een voorzet van Sarki voor de neus van Odita.
90+3
Frutos kopt de laatste kans van deze partij over.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.