Datum: 11/12/2009 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Het Kuipje
Anderlecht zet achtervolgers onder grote druk
Nico Wieme
| 0 reacties
Anderlecht zet achtervolgers onder grote druk
Foto: © SC

Romelu Lukaku en Nicolas Frutos hebben Anderlecht aan een 24 op 24 geholpen. De Brusselaars nemen voorlopig een voorsprong van acht punten op Club Brugge en maar liefst achttien op kampioen Standard.

Anderlecht zette Westerlo meteen onder druk, maar tot echt uitgespeelde kansen leidde dit niet. Het eerste doelgevaar kwam rond het kwartier van de thuisploeg. Odita Obiora troefde Ondrej Mazuch in de lucht af, zijn kopbal zoefde echter voorlangs. Mbark Boussoufa, aanvankelijk wat bleekjes, zonderde halfweg de eerste helft Jonathan Legear alleen voor Yves De Winter af. De middenvelder had moeite met zijn controle en vond in tweede instantie de voet van de Westelse doelman op zijn weg.

 

Paars-wit via een gelukje

Anderlecht kreeg kort daarop een tweede reuzekans, maar deze keer duwde De Winter het schot van Matias Suarez tegen de paal. Het was uitstel van executie. Toen Boussoufa richting doel trapte, raakte de Marokkaan de bal compleet verkeerd. Het leer kwam per toeval in de voeten van Romelu Lukaku en die moet je natuurlijk zo’n kans niet geven. Vlak voor de pauze kwam paars-wit goed weg toen ref Paul Allaerts een doelpunt van Odita wegens buitenspel afkeurde.

 

Frutos teruggefloten

Westerlo kwam snedig uit de kleedkamer en dat resulteerde in enkele kleine kansjes. Bij de beste kans ging Odita echter voor eigen succes in plaats van de vrijstaande Momodou Ceesay aan te spelen. Op het uur verving Nicolas Frutos de onzichtbare Suarez en die maakte ei zo na een droomdebuut. Het doelpunt van de Reiger werd weliswaar wegens voorafgaandelijk buitenspel afgekeurd.

 

Onmachtig Westerlo

Anderlecht bleef komen en ei zo na verschalkte Adnan Mrvac zijn eigen doelman na een voorzet van Boussoufa; De Winter had echter nog een goede reflex in huis om paars-wit van de 0-2 te houden. De leidersploeg behield de controle over de match en Westerlo kwam er eigenlijk niet meer aan te pas.

 

Frutos beslist

In het slot van de match besliste Frutos dan toch de partij. Na een pas van Lukaku speelde de Argentijn de Westelse defensie op een hoopje en deponeerde de bal uiterst kalm in doel. Enkele minuten voor affluiten hield Silvio Proto Westerlo van een tegentreffer. Het Anderlechtsluitstuk pareerde met brio een pegel van Ceesay. Zo boekt Anderlecht zijn achtste zege op rij en plaatst zijn achtervolgers Club Brugge op acht punten, Germinal Beerschot op dertien eenheden, Gent op veertien en Zulte Waregem en Standard op maar liefst achttien stuks.

Opstellingen

Westerlo Westerlo

  Speler G Beoordeel
De Winter Yves 90' -
Van Kerckhoven Nico 90' -
Van Hout Joris 84' -
Mravac Adnan 90' -
Quina Nelinho Minzun 90' -
Delen Jef 90' -
Iakovenko Oleksandr 90' -
De Petter Steven 90' -
Annab Lens 90' -
Obiora Odita Emanuel 90' -
Ceesay Momodou 90' -
  Bank G Beoordeel
Sarki Emanuel 6'  

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Proto Silvio 90' -
Van Damme Jelle 90' -
Deschacht Olivier 90' -
Juhasz Roland 90' -
Mazuch Ondrej 90' -
Legear Jonathan 76' -
Boussoufa Mbark A 90' -
Gillet Guillaume 90' -
Kouyate Cheikhou 90' -
Suarez Matías 60' -
Lukaku RomeluA 90' -
  Bank G Beoordeel
Chatelle Thomas 14' -
Frutos Nicolas 30' -
Herbeleef Westerlo - Anderlecht