cluClub Brugge
kvmKV Mechelen
0-1
1-1
Datum: 12/12/2009 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Jan Breydel
Club start met kater aan belangrijke week
Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Club start met kater aan belangrijke week
Foto: © SC

Club Brugge heeft een kleine kater opgelopen aan de vooravond van een belangrijke week. Blauw-zwart speelde thuis slechts 1-1 gelijk tegen KV Mechelen, dat zo zijn eerste punt pakte in zeven wedstrijden.

Club Brugge startte goed, met meteen enkele goede kansen. De eerste was voor Ryan Donk, die na een prachtige omhaal de lat op zijn weg vond. Wat later was Sonck er al even dicht bij, Renard ging echter goed plat.


Daarna zakte Club wat weg en slaagde het er -ondanks het indrukwekkende balbezit van 81% na een halfuur spelen- niet in om Mechelen echt onder druk te zetten. Malinois was met een dubbele afweergordel naar Jan Breydel afgezakt en dat rendeerde. Nong was zelfs dicht bij de 0-1, Stijnen had een uitstekende reflex nodig om het afstandsschot van de (enige) spits onder de lat weg te duwen.

Na de rust hetzelfde spelbeeld: blauw-zwart kreeg de bal, maar stapelde de slordigheden op. Akpala kopte wel nog naast na een goede voorzet van Klukowski en Sonck claimde terecht een penalty. Uiteindelijk was het aan de overkant wel raak: na een hoekschop legde Destorme de bal binnen. Een controversieel doelpunt, want zelfs de tv-beelden konden niet aantonen dat de bal helemaal over de lijn ging.

De arbitrage zette uiteindelijk zijn eigen fouten zelf recht. De lijnrechter liet Kouemaha immers vanuit buitenspel de 1-1 scoren. Luttele seconden had Dirar de 2-1 aan de voet, maar de Marokkaan schoot naast. Renard hield Kouemaha dan weer van zijn tweede doelpunt, Dahmane miste de rebound.

Toch kwam Club ook nog goed weg, want Stijnen had een uitstekende redding nodig om Destorme van de 1-2 te houden. Het bleef uiteindelijk bij een gelijkspel, een opdoffer voor blauw-zwart, dat nu met een kleine kater aan een belangrijke week moet beginnen. Woensdag ontvangt Club Brugge thuis Toulouse, in het weekend trekt het naar leider Anderlecht, dat al zeven punten voor staat.

Opstellingen

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Stijnen Stijn   90' -
Hoefkens Carl 90' -
Klukowski Michaël 90' -
Simaeys Jeroen 90' -
Donk Ryan 74' -
Blondel Jonathan   90' -
Alcaraz Antolin 68' -
Odjidja Vadis 90' -
Sonck Wesley 90' -
Akpala Joseph 71' -
Dirar Nabil 90' -
  Bank G Beoordeel
Dahmane Mohamed 16' -
Kouemaha Dorge 19' -
Perisic Ivan 22' -

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Renard Olivier 90' -
Ivens Jonas 90' -
Ghomsi Antonio 90' -
Chen Xavier   85' -
Mellemans Jeroen 90' -
Persoons Koen   88' -
Gorius Julien   90' -
Buyens Yoni 90' -
Destorme David 90' -
Geudens Kevin 90' -
Nong Aloys 90' -
  Bank G Beoordeel
Van Goethem Kenneth 2'  
Van Hoevelen Kenny 5'  
Herbeleef Club Brugge - KV Mechelen