Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Zelfs hekkensluiter is te sterk voor Standard
Fabian Morren

Standard lijkt de titel nu echt wel te mogen vergeten. De Rouches verloren thuis van hekkensluiter Roeselare met 0-1. De achterstand op leider Anderlecht bedraagt al achttien punten.

Standard startte furieus, had het meeste balbezit, maar bracht Roeselare nauwelijks in de problemen. De bezoekers loerden op de counter. Joeri Dequevy toonde zich de gevaarlijkste man. Standard dreigde via Witsel en Jovanovic, maar hun afstandsschoten waren niet gevaarlijk genoeg om doelman Jurgen Sierens in de problemen te brengen. De beste kans voor de rust was echter nog voor Roeselare: Dequevy knalde op de paal.

Kort na de rust was het wel raak voor Dequevy en Roeselare. De aanvaller vertrok op de eigen helft en na een schitterende rush vloerde hij Sinan Bolat. Het thuispubliek begon te morren, de reactie van Standard bleef lang uit. Pas in het slotkwartier zetten invaller Traoré en Jovanovic de doelman aan het werk. Maar zelfs de gelijkmaker kwam er niet. Standard pakt een desastreuze 1 op 12 en moet zich dringend bezinnen. (AN)