lokSporting Lokeren
gntKAA Gent
0-1
Datum: 19/12/2009 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Daknam
Gent pakt in extremis volle buit bij Lokeren
Nico Wieme
| 0 reacties
Gent pakt in extremis volle buit bij Lokeren
Foto: © SC

Op een moeilijk bespeelbaar terrein heeft Gent in extremis de drie punten gepakt. Beide teams misten een strafschop. Gent nadert voorlopig tot op één punt van Club, Lokeren geraakt onderaan het klassement niet weg.

Buitenspel

Op een hard bevroren veld was het voor beide teams moeilijk voetballen. Glijpartijen waren schering en inslag. Lokeren leek nog het minst last te hebben van de staat van het veld. Bij de eerste grote kans van de match kwam Gent goed weg. Mario Carevic vond Sulejman Smajic aan de verste paal en de Bosniër knalde de bal hoog in de tent. Het Lokerse feestje ging echter niet door, want de lijnrechter vlagde Smajic terug voor buitenspel.

Penalty

Lokeren bleef de gevaarlijkste ploeg. Zo knalde Smajic enkele meters naast en kreeg Bojan Jorgacevic een harde knal van Dawid Janczyk niet onder controle. Stef Wils kon de bal net op tijd wegwerken voor de aanstormende Marcel Mbayo. Gent dreigde met schuchtere pogingen van Elimane Coulibaly en Mbaye Leye. Iets voorbij het halfuur ging Janczyk neer na een duel met Marko Suler. Ref Gunter Boelen legde de bal op de stip, maar Carevic zag zijn trap gestopt door Jorgacevic.

 

Geen strafschop

Gent begon goed aan de tweede helft, maar Lokeren herstelde geleidelijk aan het evenwicht. De thuisploeg zorgde opnieuw voor de grootste dreiging. Na twee dubieuze fases eiste Lokeren telkenmale een nieuwe strafschop, maar daar ging ref Boelen niet op in. De Buffalo’s prikten tegen via Yassine El Ghanassy. De Marokkaanse Belg knalde een aflegger van Randall Azofeifa net naast de kruising.

Ook Thijs mist

Gent zag de tijd wegtikken en begon aan te dringen. Een pegel van Azofeifa werd door Lazic onschadelijk gemaakt. Zeven minuten voor tijd ging El Ghanassy neer in het Lokerse strafschopgebied en Gent kreeg ook zijn elfmeter. Bernd Thijs deed wat Carevic hem had voorgedaan: missen. Lazic pakte de zwak getrapte strafschop van de Gentse captain.

 

Venijn in de staart

Het venijn zat hem voor Lokeren in de staart. Op pas van Hanstveit verschalkte invaller Stijn De Smet doelman Lazic. Lokeren bleef verweesd achter en verdiende zeker meer dan deze nederlaag. (AN)

Opstellingen

Sporting Lokeren Sporting Lokeren

  Speler G Beoordeel
Lazic Jugoslav 90' -
Ziv Yoav 90' -
Doll Olivier 90' -
Strul Avi 90' -
Dupré Frederic   90' -
Overmeire Killian 90' -
Mbayo Marcel   90' -
Janczyk Dawid 78' -
Carevic Mario   90' -
Smajic Sulejman 90' -
Gueye Ibrahima 90' -
  Bank G Beoordeel
Sokota Tomislav 12' -

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Jorgacevic Bojan 90' -
Suler Marko 90' -
Hanstveit Erlend 90' -
Wils Stef 90' -
Smolders Tim 90' -
Thijs Bernd 90' -
Leye Mbaye 76' -
El Ghanassy Yassine 90' -
Coulibaly Elimane 88' -
Rosales Roberto 90' -
Maric Milos   57' -
  Bank G Beoordeel
Azofeifa Randall 33' -
De Smet Stijn 14' -
Lepoint Christophe 2'  
Herbeleef Sporting Lokeren - KAA Gent