Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Charleroi wint degradatietopper
Sam Soetaers

Charleroi heeft voor het eerst sinds 18 september nog eens kunnen winnen. De Zebra's wonnen makkelijk van Roeselare. Charleroi doet een goede zaak met het oog op het behoud.

Charleroi begon uitstekend aan de wedstrijd. Habibou opende al na zes minuten de score. De goal gaf meteen ook de verhoudingen weer op het veld. Charleroi was de betere ploeg en Roeselare moest het spel ondergaan. Dequevy kreeg in de eerste helft de beste kans voor de bezoekers, maar stuitte op doelman Baguette. Aan de overkant liet Théréau de kans op de 2-0 liggen. Het was echter maar uitstel van executie. Théréau kopte een vrije trap door en Habibou kon zijn tweede goal van de avond scoren.

Christ

Een zelfde spelbeeld was er in de tweede helft. De kansen bleven voor de thuisploeg. Zo zag Christ zijn afstandsschot op de lat belanden. Twee minuten voor tijd was het dan toch raak voor Christ. Hij legde de 3-0 eindstand vast. (AN)