Germinal Beerschot
gnkKRC Genk
Datum: 26/12/2009 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Dosunmu bezorgt Germin Beerschot driepunter
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Dosunmu bezorgt Germin Beerschot driepunter
Foto: © SC

Er lijkt geen einde te komen aan de malaise van Racing Genk. De Limburgers gingen zaterdag met 1-0 onderuit op het veld van Germinal Beerschot. Tosin Dosunmu maakte de enige treffer van de avond.

Jos Daerden kon bij de thuisploeg nog steeds niet rekenen op topschutter Faris Haroun. Bij Racing Genk was Davino Verhulst het slachtoffer na de bekeruitschakeling tegen Roeselare. Laszlo Köteles vierde zijn debuut.

Köteles lichtpunt bij Genk

De Hongaar deed dat uitstekend en toonde zich een meer dan waardige vervanger voor Davino Verhulst. Net voor het halfuur moest Torben Joneleit nog even bijspringen om een inzet van Tosin Dosunmu van de lijn te keren, maar daarna gaf Köteles zijn visitekaartje af.

Eerst met een knappe redding op een goed geplaatste vrije trap van Bart Goor. Na rust haalde hij twee gemaakte kopbaldoelpunten van Tosin Dosunmu met evenveel onnavolgbare reflexen uit zijn kooi. De paars-witte supporters rukte hun de haren uit het hoofd.

Driemaal is echter scheepsrecht, ook voor de kleine Nigeriaan. Twintig minuten voor tijd kopte hij een voorzet van Pieterjan Monteyne overhoeks binnen. Köteles was deze keer kansloos.

Afrikaanse tackle Matoukou

Franky Vercauteren zag zijn troepen toen al herleid tot tien man na een domme rode kaart voor Eric Matoukou na een Afrikaanse tackle op Dosunmu. Racing Genk speelde echter ook op volle sterkte weinig klaar tegen Germinal Beerschot. Vercauteren koos voor het defensief en gokte in het Olympisch Stadion op de tegenaanval.

Net voor de uitsluiting van Matoukou oogste de voormalige bondscoach bijna succes met zijn formule. Een tot dan werkloze Tome Pacovski ging bij zijn eerste interventie de mist in. Elyaniv Barda onderschepte de geloste bal, kapte het Macedonische sluitstuk uit, maar besloot dan onbegrijpelijk over het lege doel.

Germinal Beerschot vergat na de treffer van Dosunmu de wedstrijd op slot te doen en moest daar bijna het gelag voor betalen. Racing Genk voelde dat er nog iets in zat en was in de slotfase nog dicht bij de gelijkmaker, maar kersverse papa Marvin Ogunjimi trapte het leer op de voeten van Pacovski.

1 op 9

Zo leed Frank Vercauteren zijn derde nederlaag in vier wedstrijden als hoofdcoach van Racing Genk. In de competitie haalt hij 1 op 9. Germinal Beerschot nadert ot op één punt van de derde plaats van AA Gent.

 

Opstellingen

Germinal Beerschot Germinal Beerschot

  Speler G Beoordeel
Pacovski Tomislav 90' -
Monteyne Pieterjan A 90' -
De Decker Wim 90' -
Clement Philippe 90' -
MacDonald Sherjill 89' -
Wanyama Victor 16' -
Dosunmu Tosin 90' -
Monteyne Martijn 90' -
Mikulic Tomislaw 90' -
Wamfor Justice 90' -
Goor Bart 90' -
  Bank G Beoordeel
Tshibuabua Bavon -  
Leko Ivan 1'  
Cruz Daniel 74' -

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Köteles Laszlo 90' -
Joneleit Torben 90' -
Matoukou Eric   90' -
Tözser Daniel 90' -
Anele Ngongca 90' -
Barda Elyaniv 90' -
Buffel Thomas 76' -
Dos Santos Tiago Silva 90' -
Carlos Joao 90' -
Ogunjimi Marvin 90' -
Pudil Daniel 27' -
  Bank G Beoordeel
De Bruyne Kevin 14' -
Toth Balazs   36' -
Camus Fabien 27' -
Herbeleef Germinal Beerschot - KRC Genk