Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Jules Ottenstadion
Azofeifa redt tien Buffalo's
Hannes De Meyer

AA Gent heeft in extremis zijn eerste nederlaag sinds 1 november vermeden. Ebrahim Ibou leek de thuisploeg op het einde een ijskoude douche te bezorgen, maar Randall Azofeifa bezorgde de Gentse fans in de 93ste minuut een delirium.

Michel Preud'homme moest het stellen zonder de naar Bochum vertrokken Milos Maric en de geblesseerde Bernd Thijs

De match begon met één minuut stilte ter nagedachtenis van de slachtoffers van de aardbeving in Haïti.

AA Gent liet meteen van zich spreken en leek halfweg de eerste helft de schaapjes al op het drogen te hebben. Yassine El Ghanassy verwende het publiek met enkele mooie en onnavolgbare dribbels. Het ontbrak de Belgische Marokkaan wel aan rendement. Zijn beste actie van de eerste helft besloot hij in het zijnet.

Het was echter Elimany Coulibaly die na een mooie dieptepas van Custovic de Buffalo’s op voorsprong bracht. Net daarvoor had Ljubijankic de score al bijna geopend, maar hij besloot op Verbauwhede.

Rode kaart Ljubijankic

Een georganiseerd Kortrijk plooide tot dan toe vooral terug. Het was Ljubijankic die de wedstrijd op het halfuur deed kantelen. De speler ging totaal onnodig met gestrekt been door op Capon en kreeg terecht rood.

Kortrijk putte moed uit de man-meer-situatie en probeerde op te schuiven. Bij de eerste noemenswaardige kans was het meteen raak. Rosales verlengde een voorzet van Benko in eigen doel. De Kroaat was al snel dicht bij de 1-2, maar zijn poging belandde via Jorgacevic tegen de lat. Hij claimde een doelpunt, maar de bal had de doellijn niet overschreden.

Verbauwhede houdt Kortrijk recht

Ondanks de numerieke minderheid nam Gent de tweede helft weer resoluut in handen, maar het stuitte steeds op een attente Glenn Verbauwhede.

De West-Vlaamse doelman was na blamage tegen Club Brugge op zoek naar sportieve revanche en hield net voor het uur Kortrijk twee keer kort na elkaar recht. Eerst bracht de doelman redding op een schot van Custovic en een minuut later ranselde hij de kopbal van Coulibaly uit zijn doel. Ook El Ghanassy strandde nog twee keer op de ex-Club doelman. Een voorzet van Custovic verdween op de lat.

Tegen de gang van het spel in viel het doelpunt echter aan de overkant. Na een mooie actie kon Capon terugleggen tot bij de ingevallen Ibou, die maar hoefde binnen te tikken.

De eerste nederlaag sinds 1 november leek een feit, maar de ingevallen Randall Azofeifa trapte de Oost-Vlamingen met een schitterende vrije trap van de hel naar de hemel. Verbauwhede stond deze keer aan de grond genageld. (AN)