roeRoeselare
kvmKV Mechelen
Datum: 16/01/2010 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Schiervelde
Nong bezorgt Roeselare ijskoude douche
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Nong bezorgt Roeselare ijskoude douche
Foto: © SC

KV Mechelen is het nieuwe jaar begonnen zoals het 2009 beëindigd heeft: met een zege. Invaller Aloys Nong bezorgde een zwak Malinwa in de slotfase een gouden driepunter.

Bij Roeselare gooide Dennis Van Wijk meteen zijn vier winterkoopjes in de strijd: Holmar Eyjolfsson, Anduele Pryor, Nikiti Rukavytsya en Bertin Tomou.

Te vroeg gejuicht

Die laatste twee lieten meteen van zich horen. Tomou dwong met een schot in de draai Wouter Biebauw tot een parade, de poging van Rukavytsya strandde op de binnenkant van de paal. De Australische Oekraïner gooide net iets te vroeg de armen in de lucht.

Peter Maes zag bij KV Mechelen nog niet het gewenste effect na de stage: veel balverlies, weinig duelkracht en een te trage balcirculatie. Toch kwamen de bezoekers op voorsprong.

Een doelpunt van Giuseppe Rossini, voor het eerst dit seizoen in de basis, werd nog afgekeurd wegens buitenspel van Joachim Mununga, in de baan van het schot. Een paar minuten later was het toch raak. Met een gelukje. Een poging van Julien Gorius belandde via de rug van Jeroen Vanthournout en de paal tegen de netten. 

Roeselare hervindt enthousiasme

Het doelpunt kon KV echter niet inspireren. Ook na rust leverde geel-rood een glansloze prestatie af. Roeselare hervond zijn enthousiasme uit de eerste twintig minuten en ging op zoek naar de gelijkmaker.

Rukavytsya schoot van dichtbij nog over, maar in de 70e minuut mochten de thuisfans toch juichen. Na een knappe combinatie tussen nieuwkomers Anduele Pryor en Rukavystya belandde het leer voor de voeten van Joeri Dequevy. De middenvelder, in de belangstelling van Germinal Beerschot en Standard, knalde via Yoni Buyens de gelijkmaker tegen de netten.

Hold-up via Nong

Roeselare ging op zoek naar de derde thuiszege van het seizoen, maar Aloys Nong bezorgde de West-Vlamingen in de slotfase een ijskoude douche. De Kameroener troefde op een verre uittrap van Biebauw Vanthournhout af op snelheid en prikte het leer overhoeks voorbij Sierens. Roeselare knock-out op de grasmat. (AN)

Opstellingen

Roeselare Roeselare

  Speler G Beoordeel
Sierens Jurgen 90' -
Kucera Stepan 90' -
Van Loo Anthony 90' -
Vanthournout Jeroen   90' -
Eyjólfsson Hólmar Örn 90' -
Provoost Vincent 90' -
Vidarsson Bjarni 68' -
Pryor Anduele A 90' -
Dequevy Joeri 90' -
Tomou Bertin 90' -
Rukavytsya Nikita 81' -
  Bank G Beoordeel
El Gaaouiri Samir 9'  
Nikolic Stefan -  
Dissa Mahamadou Mama 22' -

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Biebauw Wouter 90' -
Van Hoevelen Kenny 90' -
Ivens Jonas 90' -
Ghomsi Antonio 90' -
Gorius Julien  90' -
Persoons Koen 90' -
Buyens Yoni   90' -
Iddi Abdul-Yakuni 74' -
Mununga Joachim 74' -
Rossini Giuseppe   90' -
Biset Maxime 90' -
  Bank G Beoordeel
Geudens Kevin 16' -
Nong Aloys 16' -
Herbeleef Roeselare - KV Mechelen