Datum: 30/01/2010 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Achter de Kazerne
Cercle pakt zes op zes tegen KV
Wouter Laeremans
| 0 reacties
Cercle pakt zes op zes tegen KV
Foto: © SC

Cercle Brugge zet zijn positieve reeks verder. Groen-zwart pakte na de bekerstunt tegen Anderlecht ook de drie punten in de Mechelse sneeuw. Anderlecht-huurling Reynaldo zorgde voor de beslissing.

Peter Maes gunde na de bekerkwalificatie op Westerlo vier spelers (Persoons, Nong, Rossini en de geblesseerde Mununga) rust en gooide onder andere David Destorme in de strijd.

Die bezorgde de thuisploeg na een sterk openingskwartier een verdiende voorsprong. Hij kopte een hoekschop van Julien Gorius in de verste hoek voorbij Bram Verbist. Ook de debuterende Abdul-Ganiyu Iddi, jongere broer van, liet zich enkele keren opvallen met een paar mooie dribbels en snelle rushes.

De troepen van Peter Maes controleerden de wedstrijd, maar slikten net voor rust nog de gelijkmaker. Dominic Foley maakte op aangeven van Hans Cornelis zijn zevende van het seizoen.

Tijdens de rust werd het terrein door hevige sneeuwval terug omgetoverd in een wit sneeuwtapijt. De Nederlandse scheidsrechter Ed Jansen besliste om de wedstrijd toch uit te spelen.

Cercle toonde zich uiteindelijk de beste sneeuwvoetballers met dank aan een Braziliaanse strandvoetballer. Een afgeweken schot van Anderlecht-huurling Reynaldo belandde via Kenny Van Hoevelen over Wouter Biebauw in doel.

Een gevleide zege voor de West-Vlamingen, want KV Mechelen verdiende zeker een punt. Al waren de kansen voor de thuisploeg schaars na de rust. Bij een 1-1-stand strafte Gorius een foutje van Verbist bijna af, maar de Fransman plaatste het leer net boven de dwarsligger.

In de slotfase ontsnapte KV nog aan een zwaardere nederlaag. Dominic Foley was op de tegenaanval dicht bij de 1-3, maar de Ier speelde het slecht uit en besloot recht op Biebauw.

Zo blijft Cercle in de competitie het zwarte beest van de Mechelaars en pakt het net als vorig seizoen zes op zes tegen Malinwa. (AN)


Opstellingen

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Biebauw Wouter 90' -
Ivens Jonas 90' -
Van Hoevelen Kenny 90' -
Iddi Abdul-Yakuni 90' -
Gorius Julien A 90' -
Geudens Kevin   90' -
Buyens Yoni 86' -
Destorme David 90' -
Biset Maxime 90' -
Ghomsi Antonio 90' -
Iddi Abdul-Ganiyyu 76' -
  Bank G Beoordeel
Van Goethem Kenneth -  
Rossini Giuseppe 4'  
Dialiba Diabang Boubacar 14' -

Cercle Brugge Cercle Brugge

  Speler G Beoordeel
Verbist Bram 90' -
Evens Bernt 90' -
Vidarsson Arnar 90' -
Viane Denis   90' -
Cornelis Hans 90' -
Bozovic Bojan A     90' -
Boi Frederik 90' -
Foley Dominic 90' -
Kelhar Dejan 90' -
Vossen Jelle 89' -
Nyoni Vuza Prince 68' -
  Bank G Beoordeel
Gjuzelov Igor 1'  
dos Santos Silva Reynaldo 22' -
Herbeleef KV Mechelen - Cercle Brugge