Datum: 30/01/2010 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Achter de Kazerne

Herbeleef KV Mechelen - Cercle Brugge (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen KV Mechelen en Cercle Brugge live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
KV Mechelen ontvangt Cercle Brugge. Peter Maes gunt na de kwalificatie voor de halve finales van de Beker van Belgiƫ enkele spelers rust. Persoons, Rossini en Nong starten op de bank. De broertjes Iddi beginnen samen aan de wedstrijd. Glen De Boeck stuurt zijn sterkste elftal tussen de lijnen. Cercle Brugge wil in Mechelen de bevestiging voor de sterke laatste weken.
Opstellingen
KV Mechelen: Biebauw Wouter, Ivens Jonas, Van Hoevelen Kenny, Iddi Abdul-Yakinu, Gorius Julien, Geudens Kevin, Buyens Yoni, Destorme David, Biset Maxime, Ghomsi Antonio, Iddi Abdul-Ganiyu.
Cercle Brugge: Verbist Bram, Evens Bernt, Vidarsson Arnar, Viane Denis, Cornelis Hans, Bozovic Bojan, Boi Frederik, Foley Dominic, Kelhar Dejan, Vossen Jelle, Prince Nyoni Vusumuzi.
1
KV heeft de wedstrijd op gang getrapt.
5
De beginfase is voor de thuisploeg. KV Mechelen probeert meteen druk naar voren te zetten. De debuterende Ganiyu Iddi laat zich meteen opvallen.
6
Cercle Brugge komt goed weg. Yoni Buyens krijgt een uitstekende kans om de score te openen, maar mikt het leer pal op Verbist.
8
 Gele kaart voor Denis Viane
Viane krijgt de eerste gele kaart van de wedstrijd voor een fout op Ganiyu Iddi. KV krijgt een vrije trap aan de zijkant van het strafschopgebied. Verbist bokst de inzet van Gorius weg.
15

Goal
Doelpunt van David Destorme (Julien Gorius)
Op het moment dat Cercle Brugge wat meer in de wedstrijd komt, breekt David Destorme de ban. Hij knikt een hoekschop van Gorius tegen de touwen.
18
Biebauw wordt een eerste keer aan het werk gezet. De West-Vlaming houdt spectaculair een eenvoudige kopbal van Bozovic uit zijn doel.
20
Cornelis krijgt een vrije trap 25 meter recht voor doel, maar trapt recht op Biebauw. Cercle probeert zich terug in de wedstrijd te spelen.
21
De thuisploeg blijft voor het meeste gevaar zorgen. Gorius schuift een voorzet van Ganiyu Iddi over. De voorbereiding van de 20-jarige Ghanees mocht gezien worden.
32
KV Mechelen is dicht bij de 2-0. Een voorzet van Ganiyu Iddi wordt door Destorme met het hoofd richting doel verlengd. Verbist ziet het leer nipt naast gaan en haalt opgelucht adem.
38
De wedstrijd zit op een dood moment in Mechelen. Cercle probeert terug in de wedstrijd te komen, maar een controlerend KV vangt de West-Vlamingen goed op.
39
 Gele kaart voor Kevin Geudens

43
De thuisploeg zorgt nog eens voor opwinding Achter de Kazerne. Iddi kopt een voorzet van Ghomsi over het doel van Verbist. De jonge Ghanees maakt een verdienstelijk debuut voorlopig.
45

Goal
Doelpunt van Dominic Foley (Bojan Bozovic)
Cercle komt net voor rust nog op gelijke hoogte met een doelpunt, dat net als de sneeuw, uit de lucht komt gevallen. Bozovic verlengt een voorzet van Cornelis tot bij Foley en die zet de gelijkmaker op het scorebord.


Scheidsrechter
Rust
KV Mechelen gaan rusten met 1-1. De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en kwam verdiend op voorsprong via David Destorme. Cercle probeerde zich terug in de wedstrijd te knokken, maar KV controleerde. Net voor rust zette Dominic Foley de bordjes toch nog op gelijke hoogte.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
We zijn aan de tweede helft begonnen. Het heeft tijdens de rust een pak bijgesneeuwd, maar scheidsrechter Jansen beslist om de wedstrijd verder te zetten.
48
Het is bijna gestopt met sneeuwen. Zo zal de wedstrijd toch uitgespeeld kunnen worden.
49
 Gele kaart voor Bojan Bozovic
Schwalbe.
60
Spectaculair standje voor het doel van Verbist. Ganiyu Iddi pobeert met een halve omhaal een voorzet van Destorme in doel te werken, maar Boi kopt weg voor de neus van de jonge Ghanees.
64
Een foutje van Verbist wordt bijna afgestraft door Gorius. De Fransman wil het leer over de bezoekende doelman plaatsen, maar zijn schot gaat nipt over.
68
Vervangen Vuza Prince Nyoni
Ingevallen Reynaldo dos Santos Silva


71
Opvallend tafereel. Scheidsrechter Jansen legt de wedstrijd even stil om de lijnen terug sneeuwvrij te maken.
75

Goal
Doelpunt van Reynaldo dos Santos Silva (Onbekend Onbekend)
Anderlecht-huurling Reynaldo brengt Cercle Brugge op voorsprong. Zijn schot wijkt af op Van Hoevelen en gaat over Biebauw in doel.
76
Vervangen Abdul-Ganiyyu Iddi
Ingevallen Boubacar Dialiba Diabang


80
 2e gele kaart voor Bojan Bozovic
Bozovic krijgt een tweede gele kaart na een fout op Geudens en mag zich gaan douchen.
83
Foley krijgt de kans om de wedstrijd te beslissen. De Ier kapt zich voorbij Van Hoevelen, maar besluit dan op Biebauw.
86
Vervangen Yoni Buyens
Ingevallen Giuseppe Rossini

Peter Maes probeert alles of niets en gooit Rossini in de strijd voor Buyens.
89
Vervangen Jelle Vossen
Ingevallen Igor Gjuzelov


90
Vervangen Abdul-Yakuni Iddi
Ingevallen Kenneth Van Goethem