zwaZulte Waregem
cluClub Brugge
Datum: 07/02/2010 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Regenboogstadion

Herbeleef Zulte Waregem - Club Brugge (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Zulte Waregem en Club Brugge live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!
00:00
Onder het geknal van vuurwerk betreden de spelers het veld. Het Regenboogstadion lijkt aardig volgelopen.

Vooraf
Welkom in het Regenboogstadion voor de wedstrijd tussen Zulte Waregem en Club Brugge. De fusieploeg ging vorig weekend winnen in het Gentse Ottenstadion en wil die stunt vanavond op eigen terrein tegen Club overdoen. Zulte Waregem wil ook maar wat graag bij de eerste zes eindigen, al voelt het de hete adem van STVV, Standard, G. Beerschot en KVK in de nek. Stijn Minne en Stijn Meert zijn nog steeds geblesseerd. Emil Lyng en Chris Makiese nemen de plaats in van Steffen Ernemann en Ernest Nfor. Club Brugge kan mits een zege bij de buren weer dichter bij Anderlecht kruipen. Dat zal echter niet van een leien dakje lopen. De Bruggelingen konden sinds de terugkeer van Zulte Waregem in de Pro League nog maar één keer winnen aan de Gaverbeek. Bovendien moet coach Adrie Koster flink sleutelen aan het elftal dat woensdag in extremis van Anderlecht verloor. Jonathan Blondel en Vadis Odjidja zijn geschorst, Nabil Dirar en Jeroen Simaeys geblesseerd. Zo verschijnen Peter Van Der Heyden, Daan Van Gijseghem en Ronald Vargas aan de aftrap.
Opstellingen
Zulte Waregem: Bossut Sammy, Colpaert Steve, Van Nieuwenhuyze Ludwin, Taravel Jérémy, Roelandts Kevin, Chevalier Teddy, Makiese Chris, Berrier Franck, Lyng Emil, Buysse Bart, D'Haene Karel.
Club Brugge: Stijnen Stijn, Van Der Heyden Peter, Hoefkens Carl, Klukowski Michaël, Donk Ryan, Vargas Ronald, Geraerts Karel, Van Gijseghem Daan, Alcaraz Antolin, Kouemaha Dorge, Perisic Ivan.
1
Club trapt de match op gang.
2
Wat een start van de thuisploegt. Berrier vindt zijn maatje Chevalier op rechts en die steekt achter de rug van Hoefkens door naar Makiese. De thuisspits wordt net te veel gehinderd en steekt de bal naast.
3
Zulte Waregem heeft bloed geroken. Op een voorzet van links kopt Hoefkens tegen zijn eigen lat. De bal gaat uiteindelijk in hoekschop.
6
Vargas met een snelle uitbraak, maar zijn pass naar de vrijstaande Kouemaha is te onzorgvuldig en wordt onderschept door Buysse.
7
Nu komt Zulte Waregem goed weg. Kouemaha wordt door D'Haene aan de hoek van de zestien over het been gelegd, maar ref Bourd'houxe laat doorspelen.
8

Goal
De thuisploeg krijgt wat het verdient: een vroege voorsprong. Lyng scoort meteen bij zijn debuut. De Deen kopt een voorzet van Berrier binnen.
12
Club Brugge weet even niet van welk hout pijlen maken. Het gemis van een bijna volledig middenveld doet de bezoekers duidelijk geen deugd.
14
Oh la la, wat een schicht van Berrier. Van op ruim 30 knalt de Fransman een vrijschop recht op de paal. Zulte Waregem heeft Club in een wurggreep.
17
Berrier doet op dit moment wat hij wil. Niemand bij Club is in staat om de Fransman te stoppen.
18
Wat mag Club van geluk spreken. Berrier stuurt zijn maatje Chevalier het straatje in, maar die schuift de bal voorlangs. De Franse spits blijft wel liggen na het duel met Stijnen.
22

Goal
Doelpunt van Dorge Kouemaha (Ivan Perisic)
Balverlies op het middenveld komt Zulte Waregem duur te staan. Perisic verovert de bal en speelt Kouemaha aan. De Kameroener benut de eerste kans van de bezoekers en brengt hen tegen de gang van het spel in op gelijke hoogte.
30
De wedstrijd is nu meer in evenwicht. Zulte Waregem plooit iets meer naar achteren, Club probeert zijn wil op te leggen, maar is te onzorgvuldig in de passing. Het blijft ook uitkijken voor de tegenprikken van de thuisploeg.
32
Van Der Heyden verrast bijna Bossut met een afstandsschot. De thuisdoelman kan de bal toch nog in hoekschop werken.
33
Toch weer een inschattingsfout van Bourdhouxhe. Donk gaat na een solo over de knie van Van Nieuwenhuyze neer, maar de ref laat opnieuw doorspelen.
36
Nog eens een kans voor de thuisploeg. Chevalier met een voorzet van op rechts, maar Roelandts kopt te recht naar de grond en raakt het achterwerk van Hoefkens.
42
Club blijft het toch moeilijk hebben tegen een goed georganiseerd en bij momenten snel spelend Zulte Waregem. Alleen de afwerking blijft in gebreke bij de thuisploeg.
44
Berrier blijft kwistig met goeie passen strooien. Nu komt Geraerts juist op tijd tussenbeide om Roelandts van een kans te houden.
45
 Gele kaart voor Michaël Klukowski

45
 Gele kaart voor Ronald Vargas
Vargas gaat wel heel hard door op Bossut en krijgt terecht geel.


Scheidsrechter
Rust
Na een uitstekende eerst helft van de thuisploeg staat het toch maar 1-1 aan de rust. Berrier speelde Club bij momenten op een hoopje en schotelde debutant Lyng al vroeg de 1-0 op het hoofd, maar tegen de gang van het spel in bracht Kouemaha de bordjes halfweg in evenwicht. Dit Club is duidelijk niet opgewassen tegen de fusieclub bij wie de afwerking in gebreke blijft.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
We zijn weer vertrokken.
46
Vervangen Ronald Vargas
Ingevallen Maxime Lestienne

Lestienne neemt de plaats in van een bleke Vargas.
47
Lestienne stuurt Perisic het straatje in, maar die loopt buitenspel. Bovendien was Bossut eerder op de bal dan de Kroaat.
48
Op hoekschop vindt Lestienne het hoofd van Geraerts. Perisic probeert het met een halve omhaal, maar die strandt op een thuisverdediger.
50
Na een snelle aanval zet Donk van op rechts voor naar de vrijstaande Lestienne. De ex-Moeskroenspeler wil in één tijd afwerken, maar krijgt de bal verkeerd op de voet.
51
Lestienne toont zich zeer bedrijvig. Nu trapt de middenvelder van buiten de zestien. De bal wordt onderweg aangeraakt door een thuisspeler, maar Club krijgt geen hoekschop van Bourdhouxhe.
52
Berrier weer met een gevaarlijke vrijschop. Bij Club krijgen ze de bal niet weg en Makiese haalt er een hoekschop uit.
53
Oh la la, nu ontsnapt de thuisploeg aan de achterstand. Lestienne zondert Kouemaha randje buitenspel voor Bossut af. De Kameroener viseert dit keer de buitenkant van de paal.
53

56
 Gele kaart voor Kevin Roelandts

60
Kouemaha blijft een gesel voor de thuisdefensie. De Kameroener knokt zich voorbij enkele thuisverdediger, maar vindt dan Bossut op zijn weg.
61
Vervangen Chris Makiese
Ingevallen Steffen Ernemann


63
Na een vrijschop van Taravel krijgt Van Gijseghem de bal tegen de arm in het strafschopgebied. Bourdhouxhe laat doorspelen. Heel Zulte Waregem schreeuwt om een penalty.
68
Club speelt na de rust beter dan daarvoor, al kan het de thuisploeg zelden in verlegenheid brengen.
70
 Rode kaart voor Karel Geraerts
Lap, de poppen gaan weer aan het dansen. Geraerts tackelt door op Nfor en mag tot zijn eigen consternatie inrukken van Bourdhouxhe.
71
Ook in de hoofdtribune van de thuisploeg ontstaat er heibel. Er bevinden zich daar enkele Clubfans en die worden nu door stewards verwijderd.
72
 Gele kaart voor Antolin Alcaraz
Protest bij de rode kaart van Geraerts.
73
Berrier trapt de vrijschop over.
77
Een schot van Ernemann wijkt af op Alcaraz en gaat in hoekschop.
80
Ondanks de numerieke meerderheid haalt Zulte Waregem geen voordeel uit die situatie. Club blijft goed meedoen.
85
Berrier lepelt nog eens een vrijschop over het doel van Stijnen.
88
Wat gebeurt er nog in de slotminuten? Trekt nog iemand het laken naar zich toe?
90
Er komen drie minuten bij.
90+1
Daar verkijkt Berrier dé kans op thuiswinst. Stijnen redt zijn schot.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.