zwaZulte Waregem
cluClub Brugge
Datum: 07/02/2010 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Regenboogstadion
Club geraakt niet over de Gaverbeek
Nico Wieme
| 0 reacties
Club geraakt niet over de Gaverbeek
Foto: © SC

Club Brugge is in het Regenboogstadion niet verder geraakt dan een gelijkspel. De thuisploeg dolde voor de rust met blauw-zwart, daarna was de match meer in evenwicht. Met Geraerts moest weer een Clubspeler voortijdig van het veld.

Bij Club Brugge moest Adrie Koster noodgedwongen enkele wijzigingen aanbrengen aan het team dat woensdag in de slotseconden onderuitging bij Anderlecht. Nabil Dirar en Jeroen Simaeys waren onvoldoende hersteld, Jonathan Blondel en Vadis Odjidja zaten een schorsingsdag uit. Zo verschenen Peter Van Der Heyden, Ronald Vargas en Daan Van Gijseghem aan de aftrap. Francky Dury voerde ook twee wijzigingen door: Emil Lyng en Chris Makiese namen de plaats in van Steffen Ernemann en Ernest Nfor.

 

Furieuze start thuisploeg

 

Zulte Waregem startte als een pletwals. Club met een hertekend middenveld wist niet van welk hout pijlen maken. De overrompeling leverde de thuisploeg geen windeieren op. Debutant Emil Lyng kopte in de beginminuten een voorzet van Franck Berrier tegen de touwen. De Fransman deed wat hij wou met Club. Nog in de aanvangsfase poeierde de middenvelder een vrijschop van op ruim 30 meter tegen de kruising.

 

En de thuisploeg bleef maar komen. Berrier zonderde zijn maatje Teddy Chevalier alleen voor Stijn Stijnen af, maar de spits schoof de bal voorlangs. Wat niemand verwachtte, gebeurde toch. Jérémy Taravel verloor de bal aan Ivan Perisic en de Kroaat legde de bal mooi in de loop van Dorege Kouemaha. De Kameroener trapte de gelijkmaker voorbij een verbouwereerde Sammy Bossut.

 

Club kwam na die onverwachte gelijkmaker wat beter in de match, maar het was toch Zulte Waregem dat zich, nog steeds onder impuls van een geïnspireerde Berrier, het gevaarlijkst aanstelde. Bart Buysse, Kevin Roelandts en Lyng konden de netten echter niet meer bol zetten.

 

Opnieuw rood voor Club

 

De bezoekers kwamen duidelijk met andere intenties uit de kleedkamer. Maxime Lestienne verving een bleke Vargas en de ex-Moeskroenspeler liet zich meteen gelden. Randje buitenspel zonderde hij Kouemaha alleen voor Bossut af, maar dit keer viseerde de Clubspits de paal.

 

Op het moment dat Club de thuisploeg in zijn macht had, tackelde Karel Geraerts Ernest Nfor met de voet vooruit, maar wel op de bal. Net als Vargas tegen Anderlecht mocht ook de blonde middenvelder zich gaan douchen. Zulte Waregem haalde geen voordeel uit die numerieke meerderheid, de bezoekers bleven goed meevoetballen. Zo eindigde een beklijvende streekderby op een gelijkspel.

Opstellingen

Zulte Waregem Zulte Waregem

  Speler G Beoordeel
Bossut Sammy 90' -
Colpaert Steve 90' -
Van Nieuwenhuyze Ludwin 90' -
Taravel Jérémy 90' -
Roelandts Kevin   90' -
Chevalier Teddy 90' -
Makiese Chris 62' -
Berrier Franck A 90' -
Buysse Bart 90' -
D'Haene Karel 90' -
  Bank G Beoordeel
Ernemann Steffen 28' -
Nfor Ernest 37' -

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Stijnen Stijn 90' -
Van Der Heyden Peter 90' -
Hoefkens Carl 90' -
Klukowski Michaël   90' -
Donk Ryan 90' -
Vargas Ronald   45' -
Geraerts Karel   90' -
Van Gijseghem Daan 90' -
Alcaraz Antolin   90' -
Kouemaha Dorge 90' -
Perisic Ivan A 90' -
  Bank G Beoordeel
Lestienne Maxime 45' -
Herbeleef Zulte Waregem - Club Brugge