Datum: 06/02/2010 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Het Kuipje
Westerlo en GBA houden mekaar in evenwicht
Ruben Philippe
| 0 reacties
Westerlo en GBA houden mekaar in evenwicht
Foto: © SC

Na een mindere eerste helft maar een betere tweede helft is de eindstand 1-1. Voor rust viel er weinig te noteren, na de pauze gooiden beide ploegen de remmen los. Vanaudenaerde bracht zijn ploeg op voorsprong maar Janczyk maakte al vlug gelijk.

De eerste helft begon zeer twijfelachtig. Germinal Beerschot eiste de bal op maar ving daar niets mee aan. Het was wachten tot op het kwartier vooraleer er doelgevaar te noteren viel. Na klungelen in de Westelse verdediging ging MacDonald op doelman De Winter af. Het lobballetje van de Nederlander belandde echter tegen de paal.

Ook nadien bleef MacDonald de gevaarlijkste man. Op het halfuur scoorde hij ook maar zijn goal werd afgekeurd omwille van handspel. Eén minuutje later zorgde een slechte voorzet van Martijn Monteyne nog voor dreiging. De Winter was bij de pinken en kon de bal nog net tegen de lat tikken.

Vlak voor rust creërde Westerlo zijn eerste kans. Iakovenko wurmde zich knap tussen De Decker en Clement door om vervolgens zijn schot naast te trappen. Na een slaapverwekkende eerste helft stond de stand nog op 0-0.

In de tweede periode startten beide ploegen aanvallender. Dat loonde ook toen Vanaudenaerde de openingstreffer maakte. Een afvallende bal kwam pardoes voor zijn voeten, hij twijfelde niet en knalde het leer prachtig in de kruising.

Lang konden de supporters echter niet genieten. Amper drie minuten na de openingstreffer hing Janczyk de bordjes opnieuw gelijk. Hij kon makkelijk scoren na de prima aflegger van MacDonald.

De wedstrijd kwam toen pas helemaal opgang. Iakovenko schilderde een vrije trap op het hoofd van de ingevallen Van Hout maar hij kopte net naast. Acht minuten voor tijd kwam Germinal Beerschot met de schrik vrij. Na een hoekschop bleef de bal hangen in de zestien. Mravac schoot uiteindelijk richting doel maar Clement redde op de doellijn. Nadien zagen we nog enkele afstandschotjes aan beide kanten maar dat leverde niets op. Westerlo en Germinal Beerschot delen zo de punten.

Opstellingen

Westerlo Westerlo

  Speler G Beoordeel
De Winter Yves 90' -
Mravac Adnan 90' -
Vanaudenaerde Günther 90' -
Corstjens Wouter 90' -
Quina Nelinho Minzun 90' -
Delen Jef 45' -
Farssi Rachid   90' -
Iakovenko Oleksandr 90' -
De Petter Steven 90' -
Annab Lens 90' -
Obiora Odita Emanuel 71' -
  Bank G Beoordeel
Van Hout Joris 45' -
Molenberghs Jarno 19' -

Germinal Beerschot Germinal Beerschot

  Speler G Beoordeel
Pacovski Tomislav 90' -
Clement Philippe 90' -
Monteyne Pieterjan 79' -
Monteyne Martijn   90' -
Mikulic Tomislaw 90' -
De Decker Wim 90' -
Haroun Faris 66' -
Wanyama Victor   90' -
MacDonald Sherjill A   90' -
Janczyk Dawid 90' -
François Guillaume   90' -
  Bank G Beoordeel
Dosunmu Tosin 24' -
Cruz Daniel 11' -
Herbeleef Westerlo - Germinal Beerschot