cerCercle Brugge
gnkKRC Genk
Datum: 27/02/2010 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Jan Breydel

Herbeleef Cercle Brugge - KRC Genk (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Cercle Brugge en KRC Genk live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!
00:00
De spelers zijn met de opwarming bezig. Op het eerste gezicht lijkt de publieke opkomst aan de magere kant.

Vooraf
Welkom in het Jan Breydelstadion waar Cercle Brugge vanavond KRC Genk ontvangt. Beide teams koesterden voor aanvang van het seizoen de ambitie om een plaats te bemachtingen in de play-offs 1. De Bruggelingen mogen daar zo goed als zeker een kruis door trekken. Voor de partij tegen Genk zijn Claessens, Gombami, Wang, Vossen en Gjuzelov geblesseerd. De fusieploeg kende na de winterstop een opmars, maar zag die vorige woensdag gestuit in Roeselare. Daardoor wordt het voor Genk weer een pak moeilijker om nog een plaats af te dwingen bij de eerste zes. Dugary en Casteels zijn geblesseerd, Matoukou geschorst. Thomas Buffel keert even terug naar de ploeg waar hij vorig seizoen zijn stempel niet kon drukken.
Opstellingen
Cercle Brugge: Verbist Bram, Evens Bernt, Vidarsson Arnar, Viane Denis, Cornelis Hans, Iachtchouk Oleg, Bozovic Bojan, Boi Frederik, Foley Dominic, Kelhar Dejan, Prince Nyoni Vusumuzi.
Racing Genk: Köteles Laszlo, Hubert David, Joneleit Torben, Tözser Daniel, De Bruyne Kevin, Anele Ngongca, Barda Elyaniv Felix, Buffel Thomas, Carlos Pinto Chaves Joao, Ogunjimi Marvin, Pudil Daniel.
1
Bozovic en Foley hebben de partij op gang getrapt.
4
Na een uittrap van Verbist kopt Bozovic het leer tot bij Nyoni. De Zimbabwaan zorgt voor het eerste schot naar doel, maar de bal waait ver naast.
8
Even opschudding. Verbist komt ver uit en speelt de bal in de voeten van Buffel. De ex-Cerclist wil van ver aanleggen naar het lege doel, maar Vidarsson steekt er net op tijd zijn voet tussen.
13
Het tempo ligt voorlopig laag in deze match. Veel opwinding valt er nog niet te beleven. Genk probeert Cercle wel zijn wil op te leggen, maar dat loopt niet van een leien dakje.
16
Na een verre inworp van Cornelis kopt Evens een metertje over.
18
Op een scherp aangesneden voorzet van Pudil kan Ogunjimi bijna scoren, maar de Genkspits gaat met zijn verkeerde voet naar de bal.
22
Een vrijschop van Cornelis gaat een meter of twee over. Daar moeten we het voorlopig mee doen.
25
Even een betere fase in de match van Cercle. Boi zet in één tijd voor, maar Bozovic kan er net zijn hoofd niet tegenzetten.
26
De tegenprik van Genk mag er ook zijn. Buffel lanceert Barda in de rug van Evens. De Israëliër besluit voor eigen succes te gaan in plaats van een medespeler aan te spelen en besluit onbesuisd over.
27

Goal
Doelpunt van Dominic Foley (Bojan Bozovic)
Boi met een pas naar Bozovic die hem met de borst aflegt voor Foley. De Ier neemt de bal mee naar het centrum en trapt van aan de rand van de zestien mooi in de hoek. Hopelijk breekt dit doelpunt de match open.
30
Nyoni besluit overhaast over.
34
Verbist laat zich bijna verrassen door een voorzet van Buffel.
40
Een mooie aanval op links van Cercle tussen Nyoni en Evens. De linksback schildert de bal op het hoofd van Bozovic die nipt over kopt.
41
Buffel met een mooie voorzet richting Barda. De Genkspits kopt de bal achterwaarts tegen de lat. Hier ontsnapt de thuisploeg aan de gelijkmaker.


Scheidsrechter
Rust
De wedstrijd kwam moeizaam op gang. Genk nam geleidelijk aan het initiatief, maar het was Cercle dat op voorsprong kwam na een precisieschot van Foley. Buffel nam nadien de Limburgers op sleeptouw en Barda kopte de gelijkmaker na een voorzet van de middenvelder op de lat.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Genk geeft de aftrap voor de tweede periode.
46
Vervangen Kevin De Bruyne
Ingevallen Fabien Camus


48
Foley verlengt een vrijschop van Cornelis. Köteles heeft er geen moeite mee.
51
Op een goede voorzet van Boi is niemand van Cercle gevolgd. De bal vliegt aan het doel voorbij.
56
Ogunjimi speelt Buffel in de rug van Evens vrij, maar de middenvelder wordt wegens buitenspel afgevlagd.
57
Camus probeert het van wel heel erg ver. Het leer waait hoog over.
63
Oh la la, hier komt Cercle goed weg. Na een prima actie van Buffel komt Barda oog in oog met Verbist te staan. De Israëliër legt de bal echter nog af, waarna Cornelis over zijn eigen doel trapt.
64
 Gele kaart voor Marvin Ogunjimi
Trap op de enkels van Evens.
64
Vervangen Daniel Tözser
Ingevallen Orlando Dos Santos Costa


66
Vervangen Vuza Prince Nyoni
Ingevallen Sergiy Serebrennikov

Iachtchouk gaat nu op links spelen in de plaats van Nyoni.
67
Iachtchouk ziet tot twee keer zijn schot afgeblokt worden.
69
Köteles komt wel heel ver uit en speelt de bal in de voeten van Bozovic. De Montenegrijn probeert van ver naar het lege doel te trappen, maar een Genkverdediger bracht nog redding.
70
Op hoekschop van Cornelis lijkt Kelhar de 2-0 te gaan binnenkoppen. Camus staat echter aan de paal en kan het leer ontzetten.
75
Genk speelt een zwakke wedstrijd. Het is niet echt in staat om Cercle te bedreigen. De thuisploeg heeft de match goed in handen en zorgt voor het meeste doelgevaar.
78
Vervangen Frederik Boi
Ingevallen Reynaldo dos Santos Silva


80
Nog tien minuten. Kan Genk nog iets forceren? Het ziet er alleszins niet goed uit voor de Limburgers.
83
 Gele kaart voor Daniel Pudil
Pudil krijgt terecht geel nadat hij Reynaldo aan de rand van de zestien neerlegt.
84
Foley knalt de vrijschop op de paal. Genk ontsnapt opnieuw.
87
Vervangen Daniel Pudil
Ingevallen Samuel Yeboah


89
Vervangen Bojan Bozovic
Ingevallen Anthony Portier




Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.