cerCercle Brugge
gnkKRC Genk
Datum: 27/02/2010 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Jan Breydel
Cercle houdt zwak Genk af
Nico Wieme
| 0 reacties
Cercle houdt zwak Genk af
Foto: © SC

Cercle Brugge heeft met het kleinste verschil gewonnen van KRC Genk. De Limburgers konden geen vuist maken tegen de Bruggelingen en mogen nu zo goed als zeker een kruis maken over hun ambities om de eerste play-offs te halen.

Glen De Boeck bracht twee wijzigingen aan in de ploeg die woensdag Charleroi moeizaam versloeg. Bojan Bozovic en Prince Vuza Nyoni kwamen in de plaats van respectievelijk Reynaldo en Lukas Van Eenoo. Jelle Vossen miste door een virale infectie de match tegen de ploeg die hem aan de Bruggelingen uitleent. Bij Genk voerde Frank Vercauteren noodgedwongen één wissel door: Torben Joneleit verving de geschorste Eric Matoukou.

 

Trage start

 

De wedstrijd trok zich traag op gang. Beide teams keken de kat wat uit de boom en doelgevaar viel er aanvankelijk niet te noteren. Bram Verbist zorgde even voor opschudding toen hij een eind uit zijn doel de bal in de voeten van Thomas Buffel ontzette, Arnar Vidarsson kon echter zijn ex-teamgenoot beletten naar het lege doel te trappen.

 

Iets voor het halfuur kwam Cercle beter in de match. De eerste mogelijkheid was meteen prijs. Frederik Boi met de pas naar Bojan Bozovic die met de borst aflegde voor Dominic Foley. De Ier trapte het leer van aan de rand van de zestien mooi in de hoek. Genk trachtte te reageren. Het was een bedrijvige Buffel die zijn ploeg op sleeptouw nam. Elyaniv Barda zag de gelijkmaker na een gemeten voorzet van Buffel op de lat uiteenspatten.

 

Cercle heer en meester

 

Vercauteren bracht aan de rust Fabien Camus voor Kevin De Bruyne, maar dat inspireerde de bezoekers niet om op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Het was daarentegen groen-zwart dat voor de betere combinaties tekende. Cercle ontsnapte wel aan de gelijkmaker toen Buffel Barda voor Verbist afzonderde. De thuisploeg trok daarna het laken weer naar zich toe en leek via een kopbal van Dejan Kelhar op weg naar de 2-0. Camus bracht echter redding aan de paal.

 

Bij de Limburgers toonden zich Barda en Buffel het meest bedrijvig, maar met hun tweeën konden zij de boel niet forceren. De schoten van de Israëliër misten ook precisie. Genk ontsnapte een tweede keer aan een tweede tegendoelpunt toen zowel Foley als Cornelis een vrijschop tegen de paal knalden.

Opstellingen

Cercle Brugge Cercle Brugge

  Speler G Beoordeel
Verbist Bram 90' -
Evens Bernt 90' -
Vidarsson Arnar 90' -
Viane Denis 90' -
Cornelis Hans 90' -
Iachtchouk Oleg 90' -
Bozovic Bojan A 89' -
Boi Frederik 78' -
Foley Dominic 90' -
Kelhar Dejan 90' -
Nyoni Vuza Prince 66' -
  Bank G Beoordeel
Portier Anthony 1'  
dos Santos Silva Reynaldo 12' -

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Köteles Laszlo 90' -
Hubert David 90' -
Joneleit Torben 90' -
Tözser Daniel 64' -
De Bruyne Kevin 45' -
Anele Ngongca 90' -
Barda Elyaniv 90' -
Buffel Thomas 90' -
Carlos Joao 90' -
Ogunjimi Marvin   90' -
Pudil Daniel   87' -
  Bank G Beoordeel
Yeboah Samuel 3'  
Dos Santos Costa Orlando 26' -
Camus Fabien 45' -
Herbeleef Cercle Brugge - KRC Genk