kvmKV Mechelen
kvkKV Kortrijk
Datum: 27/02/2010 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Achter de Kazerne
Kortrijk niet langs negen man van KV Mechelen
Fabian Morren
| 0 reacties
Kortrijk niet langs negen man van KV Mechelen
Foto: © SC

KV Mechelen en Kortrijk hebben de punten na een boeiend kijkstuk de punten gedeeld. KVM speelde nochtans bijna een half uur met negen man.

KV Mechelen begon met veel enthousiasme aan de wedstrijd en kreeg in de eerste tien minuten al kansen om te scoren. Vooral Aloys Nong was dicht bij de openingstreffer, maar de spits besloot eerst naast en nadien op Glenn Verbauwhede. Pas in het laatste kwartier van de eerste helft kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd. Benteke kopte nipt over en Ciman besloot naast.

Toch was het KVM dat kort voor de pauze op voorsprong klom. Uitgerekend Tom Soetaers zette de thuisploeg tegen zijn ex-club op voorsprong. Soetaers speelde in de eerste seizoenshelft bij Kortrijk, maar kreeg daar nauwelijks speelkansen van trainer Georges Leekens. De bezoekers reageerden met een vrije trap van Ciman die op de lat belandde.

Ook in het begin van de tweede helft was de eerste kans voor Kortrijk, maar Benteke kreeg de bal niet binnen het kader. De wedstrijd kantelde op het moment dat KVM in enkele minuten tijd twee rode kaarten te verwerken kreeg. Eerst werd Nong van het veld gestuurd na een slag op Brecht Capon. Enkele minuten later gingen Joachim Mununga en Glenn Verbauwhede met een hoog geheven been naar de bal. Mununga kreeg echter de rode kaart.

Met negen tegen elf moest KVM de gelijkmaker toestaan. Een schitterend schot van Laurent Ciman liet Wouter Biebauw volledig kansloos. Toch was de thuisploeg met negen man in de slotfase nog de gevaarlijkste ploeg. In blessuretijd kwam KV Mechelen nog wel erg goed weg. Een doelpunt van Benteke werd afgekeurd vanwege een vermeende duwfout. (AN)

Opstellingen

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Biebauw Wouter 90' -
Ivens Jonas 90' -
Ghomsi Antonio 90' -
Chen Xavier 90' -
Biset Maxime 90' -
Persoons Koen 88' -
Gorius Julien 80' -
Buyens Yoni 90' -
Mununga Joachim A   90' -
Soetaers Tom  70' -
Nong Aloys   90' -
  Bank G Beoordeel
Geudens Kevin 20' -
Rossini Giuseppe 10' -
Van Goethem Kenneth   2'  

KV Kortrijk KV Kortrijk

  Speler G Beoordeel
Verbauwhede Glenn 90' -
Hempte Jimmy 90' -
Ciman Laurent  90' -
Pavlovic Nebojsa 90' -
Vandenbroeck David 90' -
De Beule Davy 90' -
Messoudi Mohamed 82' -
Kums Sven 58' -
Ibou Sawaneh   90' -
Capon Brecht 90' -
Benteke Christian 90' -
  Bank G Beoordeel
Benko Leon 32' -
Verbrugghe Brecht 8'  
Herbeleef KV Mechelen - KV Kortrijk