Datum: 21/03/2010 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)

Herbeleef Germinal Beerschot - Club Brugge (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Germinal Beerschot en Club Brugge live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf

Opstellingen
Germinal Beerschot: Pacovski Tomislav, Monteyne Martijn, De Decker Wim, Clement Philippe, Haroun Faris, Wanyama Victor, Dosunmu Tosin, Monteyne Pieterjan, Mikulic Tomislaw, Janczyk Dawid, Wamfor Justice.
Club Brugge: Stijnen Stijn, Van Der Heyden Peter, Hoefkens Carl, Simaeys Jeroen, Lestienne Maxime, Geraerts Karel, Alcaraz Antolin, Odjidja-Ofoe Vadis, Kouemaha Dorge, Perisic Ivan, Dahmane Mohamed.
1
De wedstrijd is afgetrapt op het Kiel. Kan Germinal Beerschot met een goed gevoel aan play-off 2 beginnen of houdt Club Brugge de kloof met Anderlecht binnen de perken.
2
Club Brugge kruipt in de tweede minuut al door het oog van de naald. Janczyk kan alleen richting doel gaan, maar de Pool besluit recht op Stijnen.
6
Germinal Beerschot kan counteren, maar speelt het slecht uit. De pass van Janczyk op Dosunmu is ne te kort. De Nigeriaan maakt dan maar een overtreding op Hoefkens.
11
De animatie op het Kiel speelt zich voorlopig vooral in de tribunes af, waar beide supportersclans een zangcontest houden. Op het veld is het voorlopig wachten op kansen.
13
De thuisploeg blijft voor de meeste dreiging zorgen. Dosunmu heeft echter te veel tijd nodig om om te besluiten en verspeelt het leer.
15
Philippe Clement is dicht bij een doelpunt tegen zijn ex-club. En het is niet met het hoofd. De verdediger plaatst de bal op een hoekschop in de rechterhoek, Stijnen plukt.
17

Goal
Doelpunt van Mohamed Dahmane (Karel Geraerts)
De eerste poging richting doel van Club Brugge en het leer hangt al tegen de netten. Dahmane kopt een voorzet van Karel Geraerts met een boogje mooi over Pacovski.
20
Clement is een tweede keer dicht bij een doelpunt. Deze keer dreigt hij wel met zijn bekende wapen, het hoofd. De bal vliegt net naast de paal.
21
 Gele kaart voor Faris Haroun
Fout op Vadis.
22
Club Brugge gaat op zoek naar een veiligere voorsprong. Perisic zet zich door op de rechterflank en brengt het leer voor doel. Clement werkt in hoekschop.
24
Germinal Beerschot krijgt een vrije trap op een interessante plaats na een slim foutje op Janczyk. De Pool zou anders een mooie doelkans krijgen.
25
 Gele kaart voor Maxime Lestienne
Lestienne komt te vroe uit de muur en krijgt geel. Janczyk mag de vrije trap hernemen, maar zijn poging mist de juiste richting en vliegt over.
32
Kouemaha toont in een duel met Janczyk zijn kracht. De Pool doet er alles aan om de aanvaller af te stoppen. Zonder succes. Kouemaha probeert dan Dahmane aan te spelen, maar zijn pass komt niet aan.
34
 Gele kaart voor Peter Van Der Heyden
Van der Heyden zette een zware tackle in op Wanyama. De verdediger komt weg met een gele kaart.
40
De wedstrijd zit in een dood moment. Germinal Beerschot slaagt er niet in om nog in de buurt te komen van Stijn Stijnen. Club Brugge controleert zijn voorsprong.
42

Goal
Doelpunt van Tomislaw Mikulic (Onbekend Onbekend)
En dan staat het plots toch 1-1. Dosunmu kopt een vrije trap op Stijnen. Club Brugge krijgt de bal echter niet weg en Mikulic trapt de rebound tegen de netten.
44
De supporters van Germinal Beerschot schreeuwen om een strafschop na een tackle van Van der Heyden op Dosunmu. De lijnrechter geeft aan dat hij de bal speelde en kent Germinal Beerschot een hoekschop toe.


Scheidsrechter
Rust
Het staat 1-1 na 45 minuten in Germinal Beerschot – Club Brugge. Janczyk kreeg al snel een grote kans, maar het was Club Brugge dat via Dahmane de score opende. In de slotfase zetten Tomislav Mikulic de bordjes terug gelijk.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
De tweede helft is op gang gefloten.
46
Vervangen Maxime Lestienne
Ingevallen Nabil Dirar

Dirar mag aan de tweede helft beginnen.
48
Dosunmu legt de bal in doel, maar de Nigeriaan wordt afgevlagd voor buitenspel. Het feestje van Germinal Beerschot gaat niet door.
53
Dorge Kouemaha probeert Club Brugge op een spectaculaire manier terug op voorsprong te brengen, maar de uitvoering van zijn omhaal is niet perfect. Aan de andere kant schiet Tosin Dosunmu enkele meters naast.
56
 Gele kaart voor Tomislaw Mikulic
Mikulic gaat aan de noodrem hangen en trekt Vadis tegen de grond. De verdediger ontsnapt aan de rode kaart.
59

Goal
Doelpunt van Ivan Perisic (Dorge Kouemaha)
Perisic brengt Club Brugge terug op voorsprong. De Kroaat duikt goed op voor doel en duwt een voorzet van Kouemaha met de voetzool binnen.
69
In een rommelige tweede helft is het met een vergrootglas zoeken naar opwindende fases. Die komt er dan toch via Janczyk. De Pool wil met een stift Stijnen verschalken, maar zijn lobje is veel te zacht.
70

Goal
Doelpunt van Dorge Kouemaha (Onbekend Onbekend)
Kouemaha beslist de wedstrijd. De Kameroener pakt mooi aan met de borst, kapt zijn tegenstander uit en schiet de 1-3 droog tegen de netten.
76
Vervangen Martijn Monteyne
Ingevallen Daniel Cruz


76
Vervangen Mohamed Dahmane
Ingevallen Joseph Akpala


77

Goal
Doelpunt van Joseph Akpala (Onbekend Onbekend)
Akpala scoort meteen bij zijn eerste balcontact. Pacovski kan een schot van Dirar nog uit zijn doel houden, maar is kansloos op de poging van Dirar: 1-4.
82
Dirar probeert het nog eens van op afstand. Pacovski laat de bal uit zijn handen glippen en geeft een hoekschop weg.
83
Kouemaha is dicht bij zijn tweede treffer van de avond. De Kameroener kopt via de grond richting doel. Het leer belandt op het dak van het doel.
87
Vervangen Vadis Odjidja
Ingevallen Gertjan De Mets


89
Akpala wil zich bewijzen tijdens zijn invalbeurt en maakt bijna zijn tweede van de avond. Pacovski bokst zijn schot ver weg.