Datum: 21/03/2010 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Efficiënt Club Brugge legt er vier in op het Kiel
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Efficiënt Club Brugge legt er vier in op het Kiel
Foto: © SC

Een efficiënt Club Brugge heeft met duidelijke 1-4-cijfers gewonnen op het veld van een zwak Germinal Beerschot. Dorege Kouemaha wees met een assist en zijn dertiende doelpunt van het seizoen blauw-zwart opnieuw de weg.

Club Brugge kon maar best winnen op het Kiel om de kloof met leider Anderlecht beperkt te houden. De eerste kans was echter voor Germinal Beerschot, maar Dawid Janczyk besloot alleen voor Stijn Stijnen recht op de bezoekende doelman.

Dahmane bedankt

Club Brugge acteerde pover en zag ook Philippe Clement nog twee pogingen missen. Bij de eerste blauw-zwarte kans was het wel meteen raak. Mohamed Dahmane kreeg nog een keer zijn kans van Adrie Koster en bedankte voor het vertrouwen. De Algerijn knikte een voorzet van Karel Geraerts met een mooie boogbal over Tome Pacovski in doel en liep meteen naar de bank om zijn doelpunt te vieren.

De bezoekers controleerden, Germinal Beerschot slaagde er niet meer in om Stijnen aan het werk te zetten. Drie minuten voor de rust stonden de bordjes dan toch terug gelijk. Na een doelpunt dat uit de lucht kwam vallen. Stijnen redde eerst nog een kopslag van Tosin Dosunmu, maar Club kreeg het leer niet weg uit de gevarenzone en Mikulic liet de rebound niet liggen: 1-1.

Kouemaha beslissend

In een rommelige tweede helft trok Club Brugge het laken dan toch duidelijk naar zich toe. Met dank aan Dorege Kouemaha. De Kameroener leverde eerst een assist voor Ivan Perisic, die met de voetzool binnenduwde, en legde dan zelf de wedstrijd definitief op slot. De voormalige volleyballer controleerde het leer met de borst, kapte zijn tegentander uit en schoot dan de 1-3 droog voorbij Pacovski.

Joseph Akpala maakte in de slotfase de pil nog bitterder voor Germinal Beerschot. De Nigeriaan schoof bij zijn eerste balcontact de 1-4 tegen de netten. Zo houdt een efficiënt Club Brugge de kloof met Anderlecht op 12 punten. Germinal Beerschot blijft achter met tien wedstrijden zonder zege en moet in play-off 2 zijn seizoen redden. (AN)

Opstellingen

Germinal Beerschot Germinal Beerschot

  Speler G Beoordeel
Pacovski Tomislav 90' -
Monteyne Martijn 76' -
De Decker Wim 90' -
Clement Philippe 90' -
Haroun Faris   90' -
Wanyama Victor 90' -
Dosunmu Tosin 90' -
Monteyne Pieterjan 90' -
Mikulic Tomislaw  90' -
Janczyk Dawid 90' -
Wamfor Justice 90' -
  Bank G Beoordeel
Cruz Daniel 14' -

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Stijnen Stijn 90' -
Van Der Heyden Peter   90' -
Hoefkens Carl 90' -
Simaeys Jeroen 90' -
Lestienne Maxime   45' -
Geraerts Karel A 90' -
Alcaraz Antolin 90' -
Odjidja Vadis 87' -
Kouemaha DorgeA 90' -
Perisic Ivan 90' -
Dahmane Mohamed 76' -
  Bank G Beoordeel
De Mets Gertjan 3'  
Akpala Joseph 14' -
Dirar Nabil 45' -
Herbeleef Germinal Beerschot - Club Brugge