gnkKRC Genk
kvkKV Kortrijk
Datum: 21/03/2010 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Luminus Arena
Pover Genk houdt in slotminuut Kortrijk op draw
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Pover Genk houdt in slotminuut Kortrijk op draw
Foto: © SC

Na een teleurstellende partij hebben Racing Genk en KV Kortrijk 1-1 gelijk gespeeld. Beide ploegen konden de toeschouwers nauwelijks spektakel bieden.

Genk en Kortrijk hadden alles in handen om de toeschouwers te vermaken met een leuke pot voetbal. De thuisploeg was immers al zeker van een plek in play-off 2 en de bezoekers verzekerden zich vorige week nog knap van een plaats bij de eerste zes. Wie echter spektakel verwachtte, kwam bedrogen uit.

De wedstrijd trok zich op gang aan een bedroevend laag tempo en het was wachten tot de tiende minuut tot Benteke een eerste keer voor dreiging kon zorgen, zijn poging kon nog net door Huysegems van de lijn gekeerd worden. Huysegems stond even later zelf aan de basis van de eerste doelkans van Genk met een knappe pas op Ogunjimi, maar diens schot streelde de lat. Daarna was het armoe troef, enkel een kopbal van Hubert kon nog voor dreiging zorgen. Vlak voor de pauze had Ogunjimi nog de 1-0 aan de voet, maar vanuit buitenspelpositie schoot hij op Verbauwhede.

In het begin van de tweede helft leek er beterschap in de maak: Genk pakte uit met een mooie collectieve aanval die tot bij Yeboah kwam, die miste echter onbegrijpelijk voor een leeg doel. Daarna viel het spel weer helemaal stil, tot in de 63ste minuut een goal uit de lucht kwam gevallen: Benteke kon de bal net voor Köteles in doel verlengen, 0-1 voor de bezoekers. Genk leek niet meer in staat om terug te vechten, maar diep in de blessuretijd bezorgde Ogunjimi de thuisploeg alsnog een punt na een afgeweerde vrije trap. Al bij al een billijk resultaat na een flauwe pot voetbal.

Kortrijk mag zich nu gaan opladen voor play-off 1, Genk zal zich serieus moeten herpakken, wil het nog een rol van betekenis spelen in play-off 2. (AN)

Opstellingen

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Köteles Laszlo 90' -
Pudil Daniel 90' -
Hubert David 90' -
Anele Ngongca 90' -
Daeseleire Dimitri 90' -
Huysegems Stein   90' -
Toth Balazs   90' -
Camus Fabien 77' -
De Bruyne Kevin 61' -
Ogunjimi Marvin 90' -
Yeboah Samuel 77' -
  Bank G Beoordeel
Dos Santos Costa Orlando 13' -
Tözser Daniel 13' -
Buffel Thomas 29' -

KV Kortrijk KV Kortrijk

  Speler G Beoordeel
Verbauwhede Glenn 90' -
Hempte Jimmy 90' -
Ciman Laurent 90' -
Capon Brecht 90' -
Vandenbroeck David 90' -
De Beule Davy 90' -
Messoudi Mohamed 83' -
Pavlovic Nebojsa 90' -
Kums Sven 90' -
Ibou Sawaneh 90' -
Benteke Christian  90' -
  Bank G Beoordeel
Belhocine Karim 7'  
Herbeleef KRC Genk - KV Kortrijk