Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Luminus Arena
Genk en Germinal Beerschot verdelen de buit
Fabian Morren

Racing Genk en Germinal Beerschot hebben de punten gedeeld: 1-1. Beide teams schieten weinig op met dat punt.

Genk begon agressief aan de wedstrijd. Al na vijf minuten trof Fabien Camus met een vrije trap de lat. Germinal Beerschot was vooral gevaarlijk via Faris Haroun, maar de middenvelder kopte over en trapte op doelman Verhulst.

De storm van Genk ging vrij vlug liggen en Germinal Beerschot kon het evenwicht herstellen. Kort voor de rust kwamen de bezoekers zelfs op voorsprong. De Genkse verdediging gaf te veel ruimte aan MacDonald. De spits legde af voor Haroun en die maakte er 0-1 van.

Genk herpakte zich meteen na de rust. Doelman Pacovski verkeek zich volledig en Ogunjimi stelde gelijk. Koita kreeg nadien een kans op de voorsprong, maar deze keer was Pacovski wel bij de les. Nadien kregen beide teams nog kansen. Davino Verhulst had zo nog een ultieme redding in huis op een kopbal van Philippe Clement. Het bleef uiteindelijk bij 1-1. (AN)