Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Guldensporenstadion
Kortrijk doet Gent eerste keer in het zand bijten
Anthony Van der Planken

KV Kortrijk heeft AA Gent een eerste nederlaag aangesmeerd. De West-Vlamingen klopten de Buffalo's thuis met 1-0.

AA Gent kon met een zege voorlopig de leiding nemen in het klassement, maar dat leek de spelers niet te inspireren. Na een bijzonder matige eerste helft stond dan ook de logische brilscore op het bord.

De tweede helft was gelukkig een stuk beter. Leye kreeg meteen een uitstekende kans op de openingsgoal, maar Verbauwhede bracht knap redding. Een bijzonder belangrijke save, want twee minuten later trof Benko aan de overkant wél raak. De aanvaller werd perfect diep gestuurd door Kums, omspeelde doelman Jorgacevic en legde netjes binnen.

Het sein voor Gent om eindelijk in actie te schieten. De Buffalo's drukten wel, maar scoren lukte niet. El Ghanassy was wel dicht bij, zijn poging stuitte op Verbauwhede. Gent mocht trouwens blij zijn dat een tweede doelpunt van Benko onterecht werd afgekeurd voor buitenspel.

De bezoekers probeerden nog wel in de slotfase, maar de gelijkmaker zat er niet meer in. Georges Leekens klopte zo zijn ex-ploeg, en dat uitgerekend in zijn zeshonderdste wedstrijd.