cerCercle Brugge
Germinal Beerschot
Datum: 19/09/2009 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Jan Breydel
Daerden pakt zes op zes met G. Beerschot
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Daerden pakt zes op zes met G. Beerschot

De trainerswissel bij Germinal Beerschot heeft zijn schokeffect niet gemist. Jos Daerden behaalt na een makkelijke overwinning op Cercle Brugge zes op zes. De Antwerpenaren kunnen terug dromen van de play-offs.

Germinal Beerschot toonde zich van bij het begin de betere ploeg, maar deed lange tijd niets met het balbezit en het veldoverwicht. Bavon Tshibuabua mikte een kopbal nipt naast de kooi van Jo Coppens, Bart Goor deed hetzelfde op vrije trap.

Eindelijk MacDonald

Een bedroevend zwak Cercle Brugge, met Nyoni verbazend op rechts en Gombani op links, slaagde er niet in om een deftig uitgespeelde aanval op de grasmat te leggen en zag de bezoekers net voorbij het halfuur verdiend op voorsprong klimmen.

Sherjill MacDonald kopte op aangeven van Goor zijn eersteling van het seizoen tegen de netten. Het leek wel een bevrijding voor de van Roeselare overgekomen spits. De Nederlander was meteen dicht bij een tweede treffer. Coppens bracht redding met de vuisten.

Pacovski mag (even) werken

Kort na rust gaf Faris Haroun de thuisploeg al meteen het nekschot. De middenvelder kreeg veel te veel ruimte en knikte een voorzet van Goor, opnieuw hij, makkelijk voorbij Coppens.

De groen-zwarte supporters moesten 65 minuten wachten op het eerste doelgevaar van hun vereniging. Plots moest Tome Pacovski twee keer ingrijpen binnen de zestig seconden. De Macedoniër werkte een schot van Jelle Vossen in hoekschop en maakte een schot van Bojan Bozovic onschadelijk.

Lusteloos Cercle

Germinal Beerschot voetbalde de wedstrijd eenvoudig uit tegen een lusteloos Cercle en maakte de bal bij wijlen ongrijpbaar voor de West-Vlamingen. Een doelpunt van Jelle Vossen in de slotfase kon daar niets meer aan veranderen. Jos Daerden mist zijn entree niet en pakt zes op zes met Germinal Beerschot. Cercle staat na de ruime zege op Charleroi opnieuw met de voetjes op de grond. Groen-zwart pakte in vier thuiswedstrijden slechts één punt. (AN)

Opstellingen

Cercle Brugge Cercle Brugge

  Speler G Beoordeel
Coppens Jo 90' -
Evens Bernt 90' -
Gombami Honour 45' -
Viane Denis 90' -
Cornelis Hans 50' -
Iachtchouk Oleg 90' -
Kelhar Dejan 90' -
Sergeant Tony 90' -
Vossen Jelle 90' -
Nyoni Vuza Prince 90' -
  Bank G Beoordeel
Boi Frederik 45' -
Bozovic Bojan 40' -
Claessens Olivier 23' -

Germinal Beerschot Germinal Beerschot

  Speler G Beoordeel
Pacovski Tomislav 90' -
Van Dooren Kurt 90' -
Monteyne Martijn 90' -
Monteyne Pieterjan 90' -
De Decker Wim 90' -
Clement Philippe   90' -
MacDonald Sherjill 79' -
Haroun Faris 90' -
Cruz Daniel   87' -
Tshibuabua Bavon 58' -
Goor Bart A A 90' -
  Bank G Beoordeel
Dosunmu Tosin   32' -
Wamfor Justice 11' -
Mikulic Tomislaw 3'  
Herbeleef Cercle Brugge - Germinal Beerschot