1-0
2-0
3-0
3-1
39' Samir El Gaaouiri (pen)
Datum: 19/09/2009 20:00
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Achter de Kazerne
Negenkoppig KVM duwt Roeselare nog dieper
Anthony Van der Planken

KV Mechelen heeft Roeselare nog dieper in het moeras geduwd. Malinois kwam in de eerste helft 3-0 voor en hield daarna met slechts negen man meer dan een helft stand.

KV Mechelen speelde een wervelend eerste halfuur. Dat leverde de thuisploeg een 3-0 voorsprong op. Al na vijf minuten was het 1-0. Huygebaert ging in de fout in de zestien, Gorius aarzelde niet en zette de penalty feilloos om.

Een kwartier later stond het al 2-0. Destorme kon van ver schieten en zag zijn bal tegen de netten vliegen. Buysens miste niet veel later een ideale mogelijkheid op de 3-0, maar het bleek slechts uitstel van executie. Na wat geharrewar voor doel kon Nong de derde goal van de avond binnen koppen.

Roeselare kreeg niet veel later dé kans om zich terug in de wedstrijd te knokken. Na een fout van Ivens mocht El Gaaouiri aanleggen voor een penalty: 3-1. Toen de strenge ref vlak voor rust Ivens met rood van het veld stuurde, ontaardde de wedstrijd helemaal. Er volgden een reeks opstootjes en uiteindelijk rood voor Nong, wellicht omdat hij de scheidsrechter beledigde.

KV Mechelen moest dus nog een volle helft met negen stand houden. Toch kon Roeselare niet profiteren. De West-Vlamingen probeerden wel, maar slaagden er nauwelijks in om kansen te creëren. Vidarsson was er wel nog dicht bij, maar hij faalde oog in oog met Renard. De beste kans was zelfs voor KV Mechelen, Destorme en Persoons zag hun pogingen in dezelfde fase op de paal belanden.

Toen Vidarsson in de slotfase nog zijn tweede geel kreeg, was het West-Vlaamse vat helemaal af. Meer dan de 3-2 van Dissa in de allerlaatste minuut zat er niet meer in.