Germinal Beerschot
kvkKV Kortrijk
Datum: 23/09/2009 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Schitterend doelpunt MacDonald nekt Leekens
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Schitterend doelpunt MacDonald nekt Leekens

Germinal Beerschot zet zijn goede reeks verder. Sherjill MacDonald zorgde met een schitterend doelpunt voor het enige hoogtepunt in een ondermaatse wedstrijd tegen Kortrijk. Jos Daerden pakt negen op negen.

Wie bij midweekvoetbal wegdroomt van mooie acties en verfijnde combinaties in de Champions League moest woensdagavond niet afzakken naar het Olympisch Stadion op het Kiel. Georges Leekens en KV Kortrijk kwamen zonder voetballende intenties naar de Metropool. Gelukkig was er nog het schitterende doelpunt van Sherjill MacDonald.

Sleutel

Het tactische plannetje van Leekens maakte van Germinal Beerschot - Kortrijk immers een draak van een wedstrijd. Het eerste schot tussen de palen van de bezoekers noteerden we pas na een uur, nou ja, voetballen. Tomislav Pacovski kende echter geen enkel probleem met de poging van Laurent Ciman. Pas na het paars-witte doelpunt toonde Kortrijk enige drang naar voren.

Germinal Beerschot zocht een sleutel om de poort van Leekens te kraken en kreeg vlak na rust al een uitstekende kans gekregen om op voorsprong te komen. Bart Goor had alle tijd van de wereld, maar besloot recht op een sterk keepende Glenn Verbauwhede.

En dan ontbond MacDonald zijn duivels. De Nederlander kapte zich mooi vrij op de linkerflank en knalde het leer met een schitterende schicht in de verste bovenhoek. Verbauwhede kon zich alleen maar omdraaien. Het Olympisch Stadion ontplofte. Een oververdiende voorsprong voor de Ratten.

Betwsitbare fases

In een slaapverwekkende eerste helft kwam Kortrijk al twee keer goed weg. Een strompelende Bavon Tshibuabua werd na een kwartier in het strafschopgebied duidelijk neergeduwd door Mladen Lazarevic, maar scheidsrechter Sam Loeman legde de bal niet op de stip. Georges Leekens en KV Kortrijk kwam een eerste keer goed weg.

De Kerels uit Kortrijk mochten net voorbij het halfuur de voetbalgoden een tweede keer bedanken. Germinal Beerschot zag een kopbal van Faris Haroun achter de doellijn, de assistent-scheidsrechter oordeelde dat Glenn Verbauwhede het leer nog voor de doellijn uit de lucht haalde.

Negen op negen

Germinal Beerschot pakt negen op negen en zet zijn opmars verder. Georges Leekens staat na de zeven op negen tegen Club Brugge, AA Gent en Zulte Waregem terug met de voetjes op de grond. Kortrijk pakte nul op zes tegen STVV en Germinal Beerschot. (AN)

Opstellingen

Germinal Beerschot Germinal Beerschot

  Speler G Beoordeel
Pacovski Tomislav 90' -
Van Dooren Kurt 90' -
Clement Philippe 90' -
Monteyne Martijn 90' -
Cruz Daniel 90' -
De Decker Wim 90' -
Haroun Faris 90' -
Goor Bart 90' -
Tshibuabua Bavon 81' -
MacDonald Sherjill 90' -
  Bank G Beoordeel
De Man Mark -  
Wanyama Victor -  
Dosunmu Tosin 9'  

KV Kortrijk KV Kortrijk

  Speler G Beoordeel
Verbauwhede Glenn 90' -
Hempte Jimmy 73' -
Ciman Laurent 90' -
Lazarevic Mladen 90' -
Vandenbroeck David 90' -
De Beule Davy 83' -
Pavlovic Nebojsa 90' -
Kums Sven 90' -
Belhocine Karim 90' -
Benko Leon 75' -
Ibou Sawaneh 90' -
  Bank G Beoordeel
Messoudi Mohamed 7'  
Benteke Christian 15' -
Capon Brecht 17' -
Herbeleef Germinal Beerschot - KV Kortrijk