gntKAA Gent
wesWesterlo
Mbaye Leye (pen) 65'
1-0
1-1
81' Adnan Mravac (pen)
1-2
Datum: 23/09/2009 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Jules Ottenstadion
AA Gent verslikt zich in Westerlo
Fabian Morren
| 0 reacties
AA Gent verslikt zich in Westerlo
Foto: © SC

AA Gent heeft zijn eerste thuisnederlaag van het seizoen geleden. De Buffalo's verloren met 1-2 van Westerlo. Voor Westerlo is het de tweede zege van het seizoen.

Westerlo startte verrassend sterk en domineerde de eerste helft. Een voorsprong aan de rust voor de bezoekers had verdiend geweest. Het team van Jan Ceulemans slaagde er echter niet in om in de eerste 45 minuten te scoren. Dat had vooral te maken met Gent-doelman Jorgacevic, die enkele goeie reddingen deed. Zo moest hij onder meer ingrijpen op een goeie poging van Jef Delen.

AA Gent gebruikte te veel de lange bal en kon Westerlo niet onder druk zetten. De kansen voor de thuisploeg waren dan ook bijzonder schaars. Onder een fluitconcert, na een zwakke eerste helft, mochten de Gent-spelers naar de kleedkamers trekken.

Een donderpreek van Michel Preud'homme hielp de Buffalo's in de tweede helft. Gent speelde beter, had meer balbezit, maar dwong geen kansen af. Nadat Mravac in de rug sprong van Leye kreeg de thuisploeg een penalty. Leye twijfelde niet en zette de strafschop feilloos om.

Westerlo kreeg enkele minuten later al een prima kans op de gelijkmaker. Bojan Jorgacevic redde echter de schicht van Jef Delen en hield zijn ploeg zo opnieuw overeind. Even later moest hij zich wel gewonnen geven op een penalty van Mravac. De ref legde de bal op de stip na een wel erg lichte overtreding van Leye. Gent ging nog op zoek naar de 2-1, maar de goal viel aan de overkant. Een gekraakt vluchtschot van Jef Delen werd nog in doel verwerkt door Bertin Tomou. (AN)

Opstellingen

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Jorgacevic Bojan 90' -
Wils Stef 90' -
Thompson Kenny 90' -
Myrie Roy 90' -
Suler Marko 90' -
Lepoint Christophe 65' -
Azofeifa Randall   90' -
El Ghanassy Yassine 90' -
Smolders Tim 90' -
Ljubijankic Zlatan 90' -
Leye Mbaye 90' -
  Bank G Beoordeel
Maric Milos 25' -

Westerlo Westerlo

  Speler G Beoordeel
De Winter Yves 90' -
Mravac Adnan 90' -
Farssi Rachid 90' -
De Petter Steven 90' -
Delen Jef   90' -
Modubi Michael 90' -
Iakovenko Oleksandr 90' -
Adams Moses 90' -
Bidaoui Soufiane 90' -
Obiora Odita Emanuel 90' -
Tomou Bertin 90' -
Herbeleef KAA Gent - Westerlo