cerCercle Brugge
kvmKV Mechelen
Jelle Vossen (pen) 13'
1-0
Datum: 28/09/2009 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Jan Breydel
Cercle houdt voor het eerst de drie punten thuis
Nico Wieme
| 0 reacties
Cercle houdt voor het eerst de drie punten thuis
Foto: © SC

Cercle Brugge heeft na een uitstekende eerste helft de drie punten thuis gehouden tegen KV Mechelen. Een licht toegekende strafschop besliste over winst en verlies. De bezoekers verkeken de kans op een punt door zelf een elfmeter te missen.

Cercle Brugge speelde een uitstekende eerste helft tegen KV Mechelen. De West-Vlamingen mochten scheidsrechter Luc Wouters dankbaar zijn dat hij voor een lichte duwfout Antonio Ghomsi op Dominic Foley naar de stip wees. Jelle Vossen nam zijn verantwoordelijkheid en schoot groen-zwart op voorsprong.

 

De achterstand inspireerde de bezoekers niet. Het was integendeel Cercle dat nog voor het meeste gevaar zorgde. Vooral Vossen liet zich niet onbetuigd en waagde enkele keren zijn kans, zonder resultaat echter. De partij die sportief gestart was, leek even te ontaarden. Dejan Kelhar mocht zich gelukkig prijzen dat hij maar geel kreeg voor een klap op het hoofd van Aloys Nong. Ook Vuza Nyoni (Cercle) en Kenny Van Hoevelen (KVM) liepen nog tegen geel aan.

 

In de tweede helft tapte Mechelen uit een ander vaatje. De bezoekers drukten Cercle tegen het eigen doel terug, al leverde dat aanvankelijk niet veel doelgevaar op. Halverwege de tweede periode ging Koen Persoons neer in het strafschopgebied na een lichte duw van Vossen en ook deze keer twijfelde Wouters niet. Joachim Mununga en Julien Gorius kibbelden over wie de penalty zou trappen. Het werd uiteindelijk Gorius, maar die trapte, vermoedelijk uit zijn concentratie gebracht door het gebekvecht, over het doel van Jo Coppens.

 

Mununga mocht zich van coach Peter Maes onmiddellijk na het strafschopincident gaan douchen. Cercle voelde het warm worden en ging nog eens zijn kans. Vossen trof echter de dwarsligger. In een spannende slotfase zette Mechelen nog alles op alles, maar dat leidde niet tot het verhoopte resultaat.

Opstellingen

Cercle Brugge Cercle Brugge

  Speler G Beoordeel
Coppens Jo 90' -
Evens Bernt 90' -
Gombami Honour 90' -
Vidarsson Arnar   90' -
Viane Denis 90' -
Cornelis Hans 90' -
Foley Dominic 69' -
Boi Frederik 82' -
Kelhar Dejan   90' -
Vossen Jelle 88' -
Nyoni Vuza Prince   90' -
  Bank G Beoordeel
Bozovic Bojan 2'  
Iachtchouk Oleg 21' -

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Renard Olivier 90' -
Van Hoevelen Kenny   90' -
Ivens Jonas 90' -
Persoons Koen 90' -
Van Goethem Kenneth 90' -
Mununga Joachim 72' -
Nong Aloys 90' -
Gorius Julien 90' -
Buyens Yoni 60' -
Destorme David 85' -
Ghomsi Antonio   90' -
  Bank G Beoordeel
Van Dessel Romeo 5'  
Rossini Giuseppe   18' -
Dialiba Diabang Boubacar 30' -
Herbeleef Cercle Brugge - KV Mechelen