Datum: 26/09/2009 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Het Kuipje
Iakovenko maakt het verschil voor Westerlo
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Iakovenko maakt het verschil voor Westerlo
Foto: © SC

Oleksandar Iakovenko heeft Westerlo de drie punten geschonken. De Oekraïner maakte met twee doelpunten het verschil tegen Sint-Truiden, dat zijn tweede nederlaag op rij moet incasseren.

Sint-Truiden staat samen met Anderlecht en Club Brugge aan de kop van het klassement, maar de Limburgers hadden duidelijk de opdoffer na het verlies tegen Racing Genk nog niet verteerd en toonden zich in het Westelse Kuipje allesbehalve een trotse leider. De Kanaries slaagden er geen enkele keer in om een doelpoging binnen het doelkader te mikken. 

 

De thuisploeg toonde zich veel doelgerichter, maar morste, net als tegen Club Brugge, met de kansen. Simon Mignolet moest zich al na twee minuten onderscheiden. Hij dook uitstekend in de voeten van Odita om een vroege achterstand te voorkomen. Bertin Tomou testte met een schot van dichtbij de vuisten van de jonge doelwachter. Oleksandr Iakovenko wist Mignolet net voor rust wel te verschalken. De Oekraïner trapte een vrije trap laag in de hoek: 1-0.

 

In de tweede helft vergat Westerlo de wedstrijd af te maken. Tomou reikte Odita een niet te missen kans aan, de Nigeriaan dribbelde zich voorbij Mignolet, maar vergat dan af te drukken. Iakovenko wilde iets té mooi zijn tweede van de avond maken en zag zijn stift in hoekschop gekeerd.

 

De missers kostten Westerlo nog veel bibbergeld, maar STVV bleef onmondig voor doel. Wim Mennes trapte in de slotfase de beste kans net over de kruising. Met zijn tweede doelpunt van de avond bezorgde Iakovenko Westerlo meer zekerheid. Na een knappe dribbel knalde hij het leer in de verste hoek voorbij Mignolet.

 

Het sprookje van STVV is definitief voorbij na een 0 op 6. Westerlo is met 6 op 6 aan een opmars naar boven begonnen. (AN)

Opstellingen

Westerlo Westerlo

  Speler G Beoordeel
De Winter Yves 90' -
De Petter Steven 90' -
Farssi Rachid 90' -
Obiora Odita Emanuel 61' -
Tomou Bertin 90' -
Van Kerckhoven Nico 90' -
Van Hout Joris 90' -
Iakovenko Oleksandr ⚽ ⚽ 90' -
Delen Jef A 90' -
Annab Lens 90' -
Mravac Adnan 90' -
  Bank G Beoordeel
Dekelver Dieter 29' -
Sarki Emanuel -  
Scheelen Wouter -  

STVV STVV

  Speler G Beoordeel
Mignolet Simon 90' -
Mennes Wim 90' -
Euvrard Vincent 90' -
Cantaluppi Mario 90' -
Da Silva Alex 90' -
Odoi Denis 90' -
Wilmet Jonathan 65' -
Chimedza Cephas 90' -
Wagemakers Marc 71' -
Delorge Peter 86' -
Sidibé Ibrahima 90' -
  Bank G Beoordeel
Schouterden Nils 25' -
Siani Sébastien 19' -
Deferm Giel 4'  
Herbeleef Westerlo - STVV